112

Brandfolk fra Herning, Aulum og Ørnhøj måtte rykke ud til kæmpe skovbål

12. januar 2022, 18.19

VILDBJERG Der var godt gang i de blå blink ved Løgagervej mellem Vildbjerg og Ørnhøj onsdag eftermiddag.

Her måtte nemlig brandfolk fra Herning, Ørnhøj og Aulum - plus et enkelt terrængående køretøj fra Ringkøbing - rykke ud til en formodet plantagebrand. Og den slags tager man ingen chancer med - derfor den massive udrykning. Der blev heldigvis ikke brug for nogen egentlig indsats.

Der var nemlig tale om en nogenlunde kontrolleret nedbrænding, hvor en masse skovaffald var ved at blive futtet af. Og det må man godt. Bare ikke efter mørkets frembrud.

- Jeg går ud fra, at nogen har kørt forbi og set det store bål - det har vel været 25-30 meter i diameter - og troet, at det har brændt inde i skoven. Og så har man slået alarm. Og det er også det helt rigtige at gøre, siger indsatsleder Anders Gjørret.

- De fortalte, at man var gået i gang allerede ved middagstid og havde troet, at det kunne nå at brænde færdig inden aften, siger indsatslederen, der trods den megen ild ikke behøvede at aktivere sine egne folk.

- De havde det under kontrol og under overvågning. Så frem for at rulle 800 meter slange ud og bruge 30.000 liter vand, lod vi dem stå for selv at holde det under kontrol og markere stedet med nogle rotorblink, sådan at der ikke kommer en ny alarm. De kan se frem til en lang og kold nat, fordi det vil blive ved med at stå og gløde, ind til det bliver morgen, siger indsatslederen og forklarer, at bålafbrændingen som sådan ikke var ulovlig, da det foregik under kontrollerede forhold langt fra byer og uden generende røgudvikling.