Tabte endnu et topopgør: Blue Fox sænket af fynsk chokstart

Defensive fejl kostede dyrt for Herning-mandskabet, der hjemme tabte 2-4 til Odense

Udgivet:03. februar 2023, 22.11

Læsetid:2 minutter

Lukas Bang og Blue Fox-holdet tabte fredagens hjemmekamp mod Odense. Foto: Malene Tswai

Ole Bitsch
Journalist| +45 96 26 37 19 | obi@herningfolkeblad.dk
Jeg har været en del af Herning Folkeblads sportsredaktion siden 2015. Sammen med mine dygtige kolleger forsøger jeg at sikre den bedst mulige lokaldækning af vores fantastiske sportsområde. Har du et tip, en kommentar eller en god idé til en artikel, så send mig mig en mail eller giv mig et opkald.
Se flere artikler af Ole Bitsch

1 måned siden

ISHOCKEY For anden gang på blot tre dage tabte Herning Blue Fox et topopgør i Metal Ligaen.

I midtugen blev det til et 0-3-nederlag ude mod førerholdet Aalborg Blue Fox, og fredag aften skøjtede Blårævene ind i en ny nedtur - denne gang hjemme mod Odense Bulldogs, der vandt 4-2 foran 2119 tilskuere i Kvik Hockey Arena.

I Aalborg kom Blue Fox bagud efter blot 90 sekunder, og fredag måtte Herning-mandskabet indkassere endnu en chokstart - denne gang på syngende fynsk.

Arena-uret havde netop rundet et minut, da pucken lå bag Mac Carruth i værternes mål. Og amerikaneren var selv uheldigt involveret.

Et tilsyneladende ufarligt slagskud fra gæsternes Gunars Skvorcovs fik Carruth - af uforklarlige årsager - ukoncentreret skubbet direkte ud til Odenses Otto Nieminen, der let kunne sikre træfferen til 1-0.

Tre minutter senere var den fynske føring fordoblet. Og igen efter en defensiv fejl hos hjemmeholdet.

Læs også
<span>Blue Fox-træner:</span> - Vi tabte kampen i anden periode <span>Blue Fox-træner:</span> - Vi tabte kampen i anden periode
Læs også:
Blue Fox-træner: - Vi tabte kampen i anden periode

Efter et uforløst Odense-pres stod Otto Nieminen pludselig helt umarkeret i Blue Fox-zonen. Den finske forward havde ingen problemer med at score til 2-0 efter et kort træk og en kølig afslutning forbi Mac Carruth.

Ligaens nummer to gav dog ikke op.

Blue Fox-spillerne løftede sig efter den tunge indledning, og ad flere omgange kæmpede Blårævene sig til en række store chancer - blandt andet til Brett Perlini, Tristan Pomerleau og Lukas Lundvald.

I de første to perioder ragede Odense Bulldogs fire udvisninger til sig, og det var netop i powerplay, at Herning og hjemmepublikummet fik nyt håb om point. Efter tålmodigt spil i overtal- og efter et flot oplæg fra rutinerede Mads Christensen - fik topscorer Phillip Marinaccio reduceret til 1-2.

Men fem minutter senere kom Odense yderligere i front. Og igen var det ud af ingenting. Et slagskud fra Gunars Skvorcovs strøg i kassen. 3-1 og flere problemer for værterne.

Læs også
<span>Hør podcasten Cross Checking:</span> Morten Poulsen fortæller om sit livs største skuffelse - Overvejede at stoppe karrieren <span>Hør podcasten Cross Checking:</span> Morten Poulsen fortæller om sit livs største skuffelse - Overvejede at stoppe karrieren
Læs også:
Hør podcasten Cross Checking: Morten Poulsen fortæller om sit livs største skuffelse - Overvejede at stoppe karrieren

I den sidste periode satsede Blue Fox det hele. Men den aggressive og direkte stil, som førte til massevis af afslutninger, blev slået tilbage, da den tidligere Herning-spiller Kristian Jensen scorede til 4-1.

Patrick Madsen fik reduceret til 2-4 i powerplay, menn trods et solidt pres, kom værterne ikke tættere på point.

Nederlaget til Odense betyder, at Herning nu kun har ét point ned til fynboerne og tredjepladsen. Der er fortsat seks point op til Aalborg på førstepladsen. Nordjyderne har endda én kamp i hånden.

Næste opgave for Blue Fox er mandagens udebanematch mod bundproppen Rødovre.

Indlæser debat