Engesvang har fået ny organist på deltid

Udgivet:17. oktober 2022, 11.49

Læsetid:1 minut

31-årige Lisbeth Roesen tiltrådte i lørdags som ny organist ved Engesvang Kirke. Foto: Privatfoto

12 måneder siden

ENGESVANG Siden i lørdags har det været den 31-årige Lisbeth Roesen, der spiller ved gudstjenester og kirkelige handlinger i Engesvang Kirke.

Hun er fra 15. oktober ansat som organist i en deltidsstilling.

- Det passer mig rigtig godt med en deltidsstilling, for det skal kombineres med, at jeg nu har sat mig for at tage en formel uddannelse som organist på Kirkemusikskolen, siger Lisbeth Roesen i en pressemeddelelse.

Det med at spille på orgel i kirker er slet ikke nyt for hende. I mange år har hun været fast organistvikar i flere kirker.

- Det begyndte faktisk helt tilfældigt, da jeg gik i 8. klasse på Mors. Jeg spillede klaver til en koncert i skolen. Så kom en lokal præst hen og spurgte, om jeg ikke havde lyst til at spille i kirken en gang imellem. Det syntes jeg kunne være sjovt, og nu bliver det så det, der fylder det meste, siger Lisbeth Roesen.

Miljøledelse og bæredygtighed

Den nye organist tog ellers en helt anden uddannelse fra Aalborg Universitet i miljøledelse og bæredygtighed, og hun har også arbejdet som projektingeniør inden for miljøplanlægning.

- Men jeg har jo spillet musik hele tiden, lige siden jeg var barn, og det har været en faglig bibeskæftigelse siden 2011. Nu er jeg så blevet klar over, at musikken skal fylde det hele, siger Lisbeth Roesen.

Hun bor i nærheden af Låsby, hvilket passer glimrende med, at hun deltager i undervisning i Aarhus.

Lisbeth Roesen fortæller, at hun har en bred musikinteresse, og at hun lige så gerne spiller klaver som orgel.

- Jeg synes, det er nogle dejlige instrumenter, jeg har prøvet i Engesvang Kirke. Jeg glæder mig til at spille al mulig musik her, siger Lisbeth Roesen.