Han holder styr på VM-tallene

Herningensiske Claus Fonnesbech har sagt farvel til spillerne og skal i stedet sikre statistik fra alle VM's kampe

Udgivet:04. maj 2018, 09.46

Læsetid:4 minutter

Med 15 VM-slutrunder bag sig er Claus Fonnesbech fra Hammerum én af de mest rutinerede danskere rundt om dette VM. Men dette mesterskab bliver anderledes.

Foruden det foregår næsten i hans egen baghave, har han ladet den normale kasket blive hjemme.

For første gang er han nemlig ikke pressechef for det danske landshold. I stedet er han ansat med ansvaret for at stå for den statistik, der indsamles under alle 64 kampe ved VM.

- Det bliver selvfølgelig meget underligt ikke at skulle have den daglige gang i omklædningsrummet hos spillerne. Jeg har lovet, at jeg nok skal komme ned og hilse på dem undervejs, men det bliver specielt ikke at have den opgave denne gang, fastslår Claus Fonnesbech.

I stedet for ham er det Michael Søvsø, tidligere journalist på Herning Folkeblad, der får ansvaret at være bindeled mellem spillerne og de mange danske journalister, der skal dække Danmarks kampe.

- Jeg snakker selvfølgelig også med Michael og forsøger at hjælpe ham på bedste vis med min erfaring gennem mange år. VM på hjemmebane betyder helt sikkert, at der er mange flere danske journalister, der dækker VM, end der er normalt. Opmærksomheden bliver enorm, forudser han.

Som ansvarlig for det store statistikopbud i både Boxen og Royal Arena har han længe haft øjnene rettet mod VM.

- Jeg var med allerede i udarbejdelsen af vores VM-oplæg i sin tid, og så har det virkelig fyldt meget siden januar, da vi havde Final4 i Boxen, hvor vi afviklede kampene fuldstænding, som vi kommer til ved VM. Siden har jeg været til OL i Sydkorea (også som statistikansvarlig. red), og så er det blevet mere og mere intenst, jo tættere vi er kommet på VM, siger Clas Fonnesbech.

Han føler sig overbevist om, at VM i Danmark bliver over to fantastiske uger, og han føler sig også sikker på, at han og hans mandskab kommer til at løse den stillede opgave.

- Jeg har 36 frivillige i Herning og 32 frivillige i København, og rigtigt meget afhænger af, at det er nogle folk, der kender til ishockey i forvejen, og det gør de, påpeger Claus Fonnesbech.

Frivillige fra klubberne...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på herningfolkeblad.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind