Søndagshyggen vender tilbage

Så er der atter hygge, sang, samvær og pakkeleg i kælderen på Det gamle Sygehus

Udgivet:21. juli 2021, 11.32

Læsetid:2 minutter

Marie Kristjansen står i spidsen for Søndagshyggen, der nu atter går i gang efter en lang coronapause. Foto: Jørn Deleuran

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

BRANDE I takt med at stadig flere corona-restriktioner ophæves, vender normaliteten så småt tilbage.

Den stadigt større grad af vaccinerede betyder, at gammelkendte aktiviteter og tilbud så småt vender tilbage.

Et af de mange tilbud, der har ligget i coronadvale er Seriornettet, der er et tilbud fra Dansk Folkehjælp til især ældre medborgere i Brande.

- Vi har besluttet at ændre navn, men indholdet er det samme, siger Marie Kristjansen, der står i spidsen for Søndagshygge, som arrangementet fremover kommer til at hedde.

- Der var nogle, der forbandt Seniornet med computere og it, og det handler det jo slet ikke om, forklarer Marie Kristjansen.

I stedet handler det netop om hygge og samvær en søndag eftermiddag.

Snak og slagsang

Årets premiere efter en lang corona-nedlukning bliver søndag 8. august i Dok Arends eller Det gamle Sygehus, om man vil. Her står den så på Søndagshygge hver anden søndag hver måned.

Senest der var søndagshygge ligger tilbage til, før coronaen lagde verden ned.

- Programmet er forskelligt fra gang til gang. Fælles for det hele er, at man bare kan møde op og få sig en god snak og hygge sig. Et fast punkt er, at vi synger vores slagsang og får en kop kaffe med brød, som deltagerne selv betaler for, hvis de ønsker at få kaffetørsten stillet, siger Marie Kristjansen.

I forbindelse med nogle af arrangementerne vil der være bestilt musik, mens deltagerne andre gange kaster sig ud i en gang pakkeleg eller bankospil.

- Jeg køber gaverne og præmierne i forbindelse med spillene, og det koster også lidt, hvis man vil være med i pakkelegen eller bankospillet, oplyser lederen af Søndagshygge.

Vil indtage Ikast

Det hænder i øvrigt også, at der er spis-sammen-arrangementer.

Søndagshyggen har tidligere holdt til i kælderen på det nu nedlagte bibliotek og på Brandlundparken, men har altså nu fået adresse i kælderlokalet på Det gamle Sygehus.

Der arbejdes i øvrigt med planer om, at Søndagshygge også skal brede sig til Ikast, hvor Dansk Folkehjælp gerne vil give ældre medborgere et lignende tilbud, som deres jævnaldrende i Brande har.