Trænerteamet er på plads i FCM: U19-træner bliver ny assistent for Bo Henriksen

U19-træner Henrik Jensen bliver ny assistenttræner i FC Midtjyllands Superligastab sammen med Kristian Bach Bak. Resten af teamet fortsætter under cheftræner Bo Henriksens ledelse

7. juni 2021, 12.30

Træner Henrik Jensen stod i lørdags på sidelinjen, da hans stærke U19-mandskab landede endnu en flot sejr i U19 Ligaen. FC Midtjylland er nu blot én sejr fra det danske U19-mesterskab. Det vil blive en flot »afsked« for Henrik Jensen, der rykker op i Superligastaben, hvor han bliver assistenttræner sammen med Kristian Bach Bak. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Præcis en uge efter at Bo Henriksen blev præsenteret som ny cheftræner for FC Midtjylland, har han og klubben trænerteamet på plads.

Sidste brik i det puslespil er klubbens hidtidige U19-træner, Henrik Jensen, der forfremmes til Superligastaben, hvor han får titel af assistenttræner sammen med Kristian Bach Bak.

Morten »Duncan« Rasmussens rolle ændrer sig også en smule. Han bliver fremadrettet angrebstræner i hele klubben - fra akademiet til Superligaen.

- Det har jo været en meget hektisk periode for os alle sammen, men nu har vi haft tid til at få nogle gode samtaler med Bo (Henriksen, cheftræner, red.) og trænerteamet og få klarlagt, hvad det er, vi skal sikre, at vores team består af, fortæller sportschef Svend Graversen til Herning Folkeblad.

- Der er vi først og fremmest nået frem til, at vi skal fastholde det dna, vi har i vores dygtige team i forvejen. Den kultur er Bak om nogen garanten for. Samtidig har vi nu Bo som cheftræner, der kommer ind med en kæmpe erfaring fra Superligaen og en masse stærke kvaliteter. Der er vi kommet frem til, at Henrik har de kvaliteter, der kan supplere teamet.

- Henrik er enormt dygtig til træningsplanlægning og -eksekvering. Han er taktisk meget stærk. Henrik er jo en træner, der har udviklet sig enormt, siden han kom til vores klub ved et tilfælde for tre år siden. Han var dygtig i forvejen, men han har udviklet sig og er blevet en endnu dygtigere FCM-træner, forklarer Svend Graversen.

Læs også
FCM henter dansk landsholdsspiller i Brentford: På alle punkter et scoop for os

Inspirationstur banede vejen for job

Henrik Jensen besøgte for nogle år siden FC Midtjylland på en inspirationstur, mens han var cheftræner for et af Europas bedste kvindelige fodboldhold, svenske Linköpings FC. Hans videbegærlighed og drive gjorde indtryk hos FC Midtjylland, der senere samme år indbød ham til samtale på jobbet som U17-træner hos »ulvene«.

Der beviste den højtuddannede nordjyde hurtigt sine kvaliteter. Han blev kendt som ambitiøs, hårdtarbejdende, taktisk nørd i udtrykkets mest positive forstand og en god talentudvikler.

I 2019 blev han derfor forfremmet til U19-træner og stod i spidsen for en af klubbens succesfulde kampagner i UEFA Youth League. Sidste år nåede han og U19-ulvene frem til kvartfinalen i ungdommens pendant til Champions League, hvor hollandske Ajax Amsterdam blev endestationen.

I denne sæson har han kurs mod mere succes. FCM fører U19 Ligaen og er med tre spillerunder tilbage bare én sejr fra det danske mesterskab.

Det er endnu ikke afklaret, hvem der bliver ny U19-træner i FC Midtjylland.

Læs også
Tre matchbolde: U19-ulvene nedlagde AGF og er én sejr fra guldet
+Abonnement
Henrik Jensen

Født 11. januar 1985 i Pandrup (36 år)

UEFA A-trænerlicens i 2011 og UEFA pro-licens 2021

Cand. mag. i kommunikation og medier fra Aalborg Universitet 2012

Kæreste med den tidligere danske landsholdsspiller Janni Arnth Jensen, der netop nu er på klubjagt efter to år i italienske ACF Fiorentina

Klubber som træner:

Jetsmark IF (ungdom): 2004-07

Aalborg Freja (ungdom): 2007-10

Fortuna Hjørring (kvinder): 2011-12

Vendsyssel FF (assistenttræner): 2013-16

IF Norrköping (U17): 2016-17

Linköpings FC (kvinder): 2018

FC Midtjylland U17: 2018-19

FC Midtjylland U19: 2019-21

FC Midtjylland (assistenttræner): 2021-

Nyt trænerteam i FC Midtjylland:

Cheftræner Bo Henriksen

Assistenttræner Kristian Bach Bak

Assistenttræner Henrik Jensen

Chefanalytiker Søren Bjerg

Angrebstræner Morten »Duncan« Rasmussen

Målmandstræner Lasse Heinze

Fysisk træner Christian Clarup

A+ og transitionstræner René S. Andersen

Transitionstræner Anders Veller

Specialtræner Austin MacPhee

Indlæser debat...