Vinterberg hiver store stjerner ind i sin første TV 2-serie

Den danske oscarvinder Thomas Vinterberg har i et tankeeksperiment undersøgt, hvad der ville ske med vores relationer, hvis alle danskere skulle evakueres.

Udgivet:04. oktober 2022, 12.09

Læsetid:2 minutter

Filminstruktør Thomas Vinterberg har fået mange tilbud efter sin oscarsejr sidste år. Men den danske mesterinstruktør har helliget sig sit passionsprojekt "Familier som vores". (Arkivfoto).

/ Ritzau /

KØBENHAVN Med verdens fornemmeste filmpris, Oscar'en, på kaminhylden kaster instruktør Thomas Vinterberg sig over sit første projekt siden "Druk".

Det bliver tilmed hans første tv-serie, og han har sikret sig et stjernespækket cast i den store, episke familiesaga "Familier som vores", der får premiere i 2024.

Det annoncerer TV 2 i en pressemeddelelse.

Blandt de erfarne navne er Nikolaj Lie Kaas, Paprika Steen, Magnus Millang, Thomas Bo Larsen, David Dencik og Esben Smed.

Også Thomas Vinterbergs hustru, Helene Reingaard Neumann, er blandt de bærende roller.

I front for serien står de to unge talenter Albert Rudbeck Lindhardt og Amaryllis April August.

Førstnævnte har medvirket i DR-dramaet "Ulven kommer" og i filmen "Der kommer en dag", mens Amaryllis April August springer ud som skuespiller i "Familier som vores".

Hun har i den grad fået talentet ind med modermælken. Hendes forældre er en anden oscarvinder, nemlig Bille August, og hans hustru, skuespillerinden Sara-Marie Maltha.

"Familier som vores" bliver beskrevet som en stor og episk familiesaga om opbrud og afsked, men også om håb og nye begyndelser.

I serien oversvømmes Danmark, og danskerne skal evakueres.

Dem, der har råd, rejser til rige lande, mens de mindre velstillede må benytte sig af det statsfinansierede program og flytte til fattigere områder.

Gymnasieeleven Laura - spillet af Amaryllis April August - er forelsket for første gang og på nippet til at blive student, da nyheden om evakueringen rammer.

Skal hun rejse med sin far - i skikkelse af Nikolaj Lie Kaas - og hans nye kone - spillet af Helene Reingaard Neumann - til Paris sammen med sin kæreste - skildret af Albert Rudbeck Lindhardt?

Eller skal hun tage med sin mor - portrætteret af Paprika Steen - som skal flytte til Rumænien via det offentlige evakueringsprogram?

En række andre familiehistorier vikles også ind i fortællingen, som udspiller sig over seks afsnit.

Selv om Oscar'en har kastet mange muligheder af sig, har Thomas Vinterberg helliget sig sit store passionsprojekt.

- Jeg har fået tilbud, som var meget flotte. Men jeg har også sagt pænt nej til dem, fordi jeg hellere vil lave mit eget lige nu, sagde han sidste år i et interview med Ritzau.

- Det er ikke en katastrofefilm på nogen måde. Det er en serie om, hvad der ville ske med vores relationer i Danmark, hvis det var vores tur til at være flygtninge i verden, lød det dengang fra Thomas Vinterberg.

"Familier som vores" får premiere på TV 2 og TV 2 Play i 2024.

/ritzau/

FAMILIER-SOM-VORES-CAST Thomas Vinterberg har hyret flere skuespillere fra "Druk" med i sin tv-seriedebut, "Familier som vores": Magnus Millang, Thomas Bo Larsen, Helene Reingaard Neumann og Albert Rudbeck Lindhardt. (Arkivfoto). Per Arnesen/TV 2/PR-foto/Free

Indlæser debat