’Tøj-eksperter’ køber butik i Holstebro

Varelager og inventar i Tøjeksperten i Holstebro er pr. 1. maj blevet overtaget af Martin Søndergaard og Rasmus Kvistgaard, der til daglig driver butik inden for samme kæde i Videbæk og Vildbjerg

Udgivet:23. maj 2023, 14.58

Læsetid:3 minutter

Jesper Dalsgaard (t.v.) skal fortsat stå bag disken i butikken i Holstebro. Men fremover bliver det med Martin Søndergaard og Rasmus Kvistgaard (t.h.) som ejere. Foto: Privatfoto

Jan Briks Kjærside
Journalist

VILDBJERG/VIDEBÆK Kender man Martin Søndergaard, der har Tøjeksperten i Vildbjerg, ved man godt, at han ikke er kendt for hverken alt for meget pral eller alt for store armbevægelser, når avisen ringer.

Det på trods af, at nyheden i sig selv faktisk er ret stor. Fire gange så stor som hans eget butikslokale faktisk.

For sammen med Rasmus Kvistgaard, der driver Tøjeksperten i Videbæk, har han nu købt og overtaget Tøjeksperten i toppen af Holstebros gågade.

- Jo, men det er vi da rigtig glade for. Det bliver da superspændende, siger Martin Søndergaard endelig, da avisen bliver ved at spørge ind.

Det skal jo heller ikke lyde, som om han ikke er entusiastisk omkring sit og makkerens opkøb.

- Nej, det er da stort for os, og vi ser jo muligheder i en stor by som Holstebro, siger han.

Det er bare vigtigt for ham samtidig at få understreget noget bestemt:

- Butikken i Vildbjerg og butikken i Videbæk kører videre - præcist som de altid har gjort. Der kommer ikke til at ske ændringer, siger han for nu tredje gang.

Men synergi-effekter er der nu alligevel masser af ved sådan et opkøb.

Andet ville være mærkeligt.

- Hvis der er kunder i Vildbjerg, som står og mangler en vare, så har vi bedre mulighed for at hjælpe hinanden butikkerne imellem. Vi kommer også fremover til at kunne ramme en større kontaktflade i forhold til erhvervssalg, og der vil da også både personalemæssigt og indkøbsmæssigt være nogle klare fordele for os, siger han.

De nye ejere

Det var 1. maj, de to kompagnoner overtog butikken i Holstebro, men det blev først meldt officielt ud for få dage siden, at der var kommet nye ejere til i Holstebro.

Det bliver dog hverken Martin eller Rasmus, der kommer til at stå i butikken i gågaden i postnummer 7500.

Det bliver den nuværende butikschef, Jesper Dalsgaard, der fortsætter i sin rolle med at lede den daglige drift.

- Der skal jo gerne stå en herude, som er vant til at drive butikken, så vi stadig kan holde fokus på vores lokale butikker, siger Martin Søndergaard.

Begge tror de på, at der er potentiale til mere omsætning i butikken i Holstebro, end butikken hidtil har kastet af sig.

Lykkedes ret godt

- Vi har nogle tiltag med fra vores butikker i Videbæk og Vildbjerg, som vi gerne vil prøve af i Holstebro - for eksempel med flere arrangementer og større synlighed på sociale medier. Vi synes da i hvert fald selv, det er lykkedes ret godt for os at få folk i vores butikker, så det håber vi at kunne få i Holstebro også, siger Martin Søndergaard.

Både Rasmus Kvistgaard og Martin Søndergaard bor i Borbjerg-Hvam-området nordvest for Holstebro, så butikken, de nu har overtaget, ligger i samme postnummer.

Men ...

- Det er stadig de lokale butikker i Videbæk og Vildbjerg, vi har vores fokus på, understreger Martin Søndergaard for fjerde gang.

Duoen overtager butikken i Holstebro fra de tidligere ejere, Lars Juel og Kristian Schaaf.

Indlæser debat