Torsdagstanker: Kampen mod golfreglerne

10. oktober 2019, 15.57

Kim S. Hansen. Foto: Henrik Ole Jensen

REGLER Jeg er begyndt at spille golf, og her bliver min anarkistiske sjæl testet, da der er et hav af regler i golf. »Og hvis du ikke overholder reglerne på en golfbane, så spiller du ikke golf, så går du faktisk bare en tur«, lød det, da vi havde regelaften i Herning Golf Klub - en aften, som man meget rammende præsenterede som »lige så spændende som at læse stærkstrømsreglementet«.

Regler er meget vigtige i golf - selv om man ellers kan spille et slag minigolf uden andet end en bagside af scorekortet med fem-syv regler - så det kræver åbenbart 150 sider med tør jura-sprog.

Men der kan jo også ske meget derude. Internettet svømmer over med fugle, der snupper en bold, krokodiller på greenen og en golfbold, der flyder med strømmen ned til hullet på en regnvejrsdag. Og jeg kan selv huske fra den tørre regelaften, at der af en eller anden grund var forskel på, om det var en muldvarp eller en hund, der havde lavet den jordbunke, som bolden lå begravet i.

Flere klik på internettet afslører, at der er rigtig mange, der søger på golfregelforklaringer. Selv regler, som vist yderst sjældent kommer i brug.

Hvis man søger på, hvad der sker, hvis en golfbold lander i et æble, så får man ikke mindre end 25.900.000 hits. Og svaret er desværre, at der ikke er nogen gratis hjælp, så man må bare give bold - og æble - et slag og håbe det bedste.

Mange søger også på, hvad der sker, hvis bolden lander under en bil, og den må man gerne flytte - altså bilen. Hvis bolden ryger ind i golfbanens klubhus, så er det lidt værre, for det kan man jo ikke sådan lige flytte. Her må man dog gerne åbne et vindue eller en dør, før man slår til bolden.

Der er også svar på, om man må flytte en slange i nærheden af bolden.

Her er svaret klogeligt, at man gerne må flytte en død slange, men at man skal holde fingrene fra de levende - det er en regel, jeg har tænkt mig at følge ...