Skolestrukturen i Ringkøbing-Skjern Kommune

31. juli 2020, 13.16

Jan Holm Rasmussen. Foto: Privatfoto

FOLKESKOLE Allerførst; Fjordlisten er på nuværende tidspunkt ikke repræsenteret i byrådet og på grund af det, er Fjordlisten ikke så interessant for pressen - derfor dette læserbrev.

Der skal absolut ikke herske tvivl om, at Fjordlisten ikke ønsker lukning af kommunale skoler i kommunens landsbyer. Det var også Fjordlistens holdning i perioden 2014 til 2017. Der kan dog være skoler i centerbyerne, der skal samles.

Så er der debatten i pressen om lukning af skoler og Søren Elbæks 25 millioner kroner. Nu kan det være svært at vide, hvad Søren Elbæk helt eksakt mener, og hvad hans hensigt er. Specielt når der tænkes tilbage på den indgåede konstitueringsaftale i 2017, som Søren Elbæk løb fra. Det kan se ud som en taktisk finte, hvor Søren Elbæk har fået spillet bolden over på Venstre og Kristendemokraternes banehalvdel og åbenbart trynet de socialdemokratiske medlemmer i Skolestrukturudvalget, så de modsat tidligere udmeldinger nu mener, at der ikke skal lukkes skoler.

Det må være svært at deltage i Skolestrukturudvalget og arbejde med så svære, krævende og alvorlige opgaver, der skal ende med en indstilling til byrådet, og så inden arbejdet er afsluttet at blive overrullet af en meddelelse fra Søren Elbæk om, at der skal tilføres 25 millioner kroner til skoleområdet. Udvalget skal faktisk også finde millioner i besparelser.

Nu har Søren Elbæk fået flyttet fokus. Han og antageligt Socialdemokratiet vil ikke nedlægge skoler, men tilføre området 25 millioner kroner. Når Venstre og Kristendemokraterne så ikke kan finde de 25 millioner kroner og derfor må lukke landsbyskoler, så er det Venstre og Kristendemokraterne, der lukker skoler og ikke Socialdemokratiet.

Det siges, vi har de politiker, vi fortjener!