Opslag om pressede hospitaler gav mange vrede kommentarer: Koncerndirektør beklager kommunikationen

Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland, beklager nu, at hans kommunikation ikke ramte rigtigt i et Facebook-opslag fra regionen

13. september 2021, 12.51

Koncerndirektør i Region Midtjylland, Ole Thomsen, beklager, at hans kommunikation ikke ramte rigtigt i et Facebook-opslag fra regionen, der opfordrede borgere til at have forståelse for de pressede hospitaler. Foto: Tom Laursen

MIDTJYLLAND I fredags kom Region Midtjylland med en bøn om, at »borgere skulle hjælpe hospitalerne i en svær tid«. Det skete i et opslag på Facebook, hvor koncerndirektør i regionen, Ole Thomsen, blandt andet var citeret.

Her kunne man blandt andet læse, at »vores hospitaler er pressede af flere måneders strejke blandt sygeplejerskerne og mange akutte patienter. Vi appellerer derfor til at hjælpe hospitalerne ved at udvise forståelse for, at det vil tage lang tid, før situationen er normaliseret.«

Det opslag har siden ført mange reaktioner med sig. Især har folk kritiseret, at sygeplejerskerne - og strejken - får skylden for den pressede situationen. Reaktionerne er så mange, at regionen har vurderet, at det var nødvendigt med et nyt opslag mandag.

»Vi har fået mange reaktioner på vores opslag fra fredag, hvor vores koncerndirektør Ole Thomsen opfordrede borgerne til at tage hensyn til medarbejderne i et presset sundhedsvæsen,« står der.

Ville ikke placere skyld

Og igen er det Ole Thomsen, der citeres.

- I fredags bad jeg borgerne om at tage hensyn til medarbejderne i et presset sundhedsvæsen og ikke skælde ud i telefonerne, når ventetiderne bliver for lange og behandlinger bliver udsat. Den opfordring gælder stadig, siger han i opslaget og tilføjer:

- Beklageligvis ramte min kommunikation ikke rigtigt. Mange har her i tråden opfattet, at jeg gav sygeplejerskernes lovlige konflikt »skylden« for aflysningerne. Det var ikke min intention at placere skyld.

Koncerndirektøren forklarer videre:

- Der er mange årsager til den situation, vi står i. Der har også været (og er stadig) covid-19, og det har medført aflyste behandlinger. Samtidig er der for tiden ekstraordinært mange akutte patienter, og der har i en længere periode været afdelinger med rekrutteringsudfordringer.

Over for Ekstra Bladet afviser Ole Thomsen i øvrigt, at ledelsen i Region Midtjylland skulle »have siddet på hænderne« under strejken.

- Jeg synes ikke, vi har siddet på hænderne under strejken. Vi har gået programmerne igennem patient for patient sammen med Dansk Sygeplejeråd. Vi har behandlet alle dem, vi kunne, siger han til avisen.

Indlæser debat...