Forkælelse og pjat ud over alle grænser

17. november 2020, 14.28

Foto: Adobe Stock Photo

SHOPPING I lørdagens udgave af Herning Folkeblad kan man læse, at forretningerne, både i Herning City og i herningCentret, nu kæmper med en vigende omsætning som følge af færre kunder. Det, mener man, kan have en sammenhæng med blandt andet brugen af mundbind, når man går ud og handler.

Hvor kan folk dog gøre alting til problemer i øjeblikket. Hvad betyder det at tage et mundbind på - både for at beskytte sig selv, men også for at beskytte andre for denne forfærdelige coronavirus, der i den grad stadig er i vores samfund.

Hvis vi blot ser en smule ud over vores egen horisont, kan vi jo se, hvordan antallet af smittede og døde stiger i hele Europa - ja - i hele verden. Her i Danmark gjorde vi alle (næsten) en flot indsats i foråret og fik antallet af indlagte og døde ned på et niveau, der kunne accepteres. Når jeg skriver - næsten alle - ja - så har der jo desværre været folk, som har latterliggjort hele den alvorlige situation og de tiltag, vi har måttet indføre. Og desværre er det som om, antallet af den type mennesker er stigende Mange steder kunne jo ikke åbne tidligt nok op igen, folk klagede sig over, at de ikke kunne komme ud at rejse - måske blot lige denne sommer - og hvad ser vi så nu? Hvis ikke vi overholder de få restriktioner, vi har herhjemme - ja - så kunne det jo ende som i landene omkring os ... Er det den situation jer, der ikke vil gå med mundbind, ønsker? Jeg harmes over, at en bagatel som at tage et mundbind på kan afholde folk fra at handle i de fysiske butikker ... Det er da skaberi og forkælelse ud over alle grænser. Tænk på hvilke afsavn vore ældre og sårbare i hele vores samfund har måttet leve under siden marts måned. Ingen eller meget få besøgende - både på sygehusene og på plejehjemmene ... Når de ældre så endelig kunne få lov til at se en af deres kære - ja så kunne det ske udendørs - måske i råkoldt vejr, og så kunne de måske blive syg af det ... Men er det dem, vi ser udtale sig i avisen eller på tv? Nej - nej. Men vi skal have »ondt« af alle jer, der ikke »har lyst til« at bruge mundbind. Jeg synes, I bør skamme jer. Få nu det mundbind på og støt op om vores forretninger både i Herning City, men også i herningCentret. Det har de brug for.