Kæmpe ejendomshandel: Store dele af rådhusbygning på Torvet er solgt til herningenser

Ejendomsselskabet Midtjylland er blandt tre investorer, som har købt rådhusejendom og flere andre karéer på godt 7000 kvadratmeter på Torvet i Herning

23. januar 2020, 07.03

7000 kvadratmeter af rådhuset på Torvet i Herning er blevet solgt. Foto: Flemming Hansen

HERNING Pensionsselskabet Sampension satte sidste år store dele af rådhuset på Torvet i Herning til salg hos erhvervsmægleren Colliers International.

Nu er den godt 7000 kvadratmeter store ejendom blevet solgt. Og køberne er lokale investorer - nemlig Ejendomsselskabet Midtjylland, der har hovedsæde i Herning, og to brødre fra den vestjyske Holm-familie, som tilsammen har givet 78 millioner kroner for ejendommen.

Det skriver mediet Ejendomswatch.

Købsprisen er dermed lidt mindre end udbudsprisen, som Colliers havde fastsat til 83 millioner kroner.

Administrerende direktør og medejer af Ejendomsselskabet Midtjylland, Jan Jørgensen, bekræfter købet.

- Vi har til huse her i Herning, så vi kender området godt. Vi har en tro på Herning, og kan se, at byen udvikler sig på mange forskellige områder. Så vi tænkte, at med Torvets beliggenhed må det være en god investering på langt sigt, siger Jan Jørgensen til mediet.

Selve bygningsmassen drejer sig om de tre store karréer mod øst og vest, som i dag er hjemsted for blandt andet kursuscentret FOF, Ringkjøbing Landbobank og Herning Kommunes Borgerservice.

Også rådhusets næsten 6000 kvadratmeter store p-kælder under Torvet - med plads til op mod 200 parkerede biler - følger med i handlen.

Herning Folkeblad forsøger at træffe Jan Jørgensen for en kommentar til ejendomshandlen.