Om finansloven: Ny retning for Danmark

3. december 2019, 13.27

Andreas Steenberg. PR-foto

FINANSLOV Sidste år lavede man finanslov med flygtninge-ø til 750 millioner kroner, og besparelserne på børnehaver, vuggestuer, skoler og uddannelser fortsatte. Nu er der sat en anden retning. Håb bliver til handling.

De forhadte årlige besparelser på uddannelserne afskaffes, og der investeres massivt i et løft i vuggestuer, børnehaver og ikke mindst skolerne. Børnene er vores fremtid, og de skal have de bedste forudsætninger for at begå sig. For deres skyld, men også for vores andres og samfundets skyld.

Samtidig sætter vi en ny retning på værdiområdet. Finansloven medfører at danskere, der har arbejdet i udlandet, fortsat kan optjene dagpenge, at udlændinge kan lære dansk gratis, at flygtninge i job må blive, at det bliver nemmere at få udenlandsk arbejdskraft, og sidst, men ikke mindst skal vi tage kvoteflygtninge igen. Det er noget helt andet, end Socialdemokraterne lagde op til, og SF og Enhedslisten havde opgivet kampen. Vi er glade for, at der også på værdierne er sat en ny retning.