10. gang bliver den sidste: Slut med Art Workshop

Til sommer holdes International Art Workshop for sidste gang i Gludsted. Efterfølger efterlyses

1. november 2019, 14.55

Fernisering på Art Workshop på Gludsted Friskole, hvor kunstnere fra hele verden har arbejdet på kunstværker. I 2020 holdes art workshoppen for sidste gang. Foto: Jørn Deleuran

GLUDSTED Når The International Art Workshop næste år holdes for 10. gang i Gludsted, bliver det sidste gang.

10-årsjubilæet kommer til at markere afslutningen på, at workshoppen holdes i den midtjyske landsby, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Dermed afsluttes en æra, der begyndte, da Gludsted i sin tid overtog den internationale workshop fra ForeningenKulturremisen i Brande. En ny ramme blev etableret, og den har gennem årene været et intimt og internationalt mødested, hvor styregruppen årligt med hjælp fra mellem 60 og 80 ud af Gludsteds 300 indbyggere har sat landsbyen på landkortet.

Hvem kan tage over?

Når den lokale styregruppe med leder Jane Henneberg og kurator og billedkunstner Steen Rasmussen i spidsen nu med vemod vælger at stoppe i den nuværende ramme, er det ikke fordi kærligheden til de internationale relationer og de oplevelser, kunsten i ugerne omkring workshoppen bringer til Gludsted, er forsvundet. Men det er i erkendelse af, at det er blevet sværere at holde den årlige workshop.

Festivalen er forbundet med og afhængig af et stort frivilligt engagement og arbejde, ikke blot under workshoppen, men også hen over året, hvor der arbejdes med at skaffe økonomi og sponsorater og andre praktiske nødvendigheder.

- Et vilkår, der gør, at vi meget gerne vil og håber på, at kunne give stafetten videre til en anden landsby, der har lysten og modet til at tage over og til at opleve den gave, det er for et lille samfund for en stund at blive et internationalt mødested. Vi vil også pointere, at det aldrig har kunnet lade sig gøre at afholde workshoppen uden den årlige støtte fra Ikast-Brande Kommune og den lange række af lokale sponsorer, der gennem alle årene trofast har støttet workshoppen. Nu vil vi se frem til at fejre et 10-årsjubilæum med en fantastisk afslutningsworkshop i 2020.

International Art Workshop holdes fra 29. juni til 12. juli 2020.