Bach Gruppen leverer stort overskud

Bygge- og ejendomskoncernen tjente 184 millioner i 2019

9. marts 2020, 14.28

Bach Gruppen har bygget 200.000 kvadratmeter erhvervslokaler i HI-Park, som udlejes. Foto: Flemming Hansen

REGNSKAB Bach Gruppen, som er meget aktiv i HI-Park, har mandag offentliggjort regnskabet for 2019. Det bød på et overskud før skat på 184 millioner kroner mod 224 millioner året før. Resultatet skyldes blandt andet tidligere investeringer.

- De investeringer, vi har foretaget, og de salg vi har præsteret, giver nu resultater i det omfang, vi forventede, så det er alt i alt en positiv udvikling, siger direktør Palle Buhl Jørgensen i en pressemeddelelse og tilføjer:

- På et af vore store projekter, Bryggens Bastion på Islands Brygge i København, har vi nu ordrebogen fuld indtil 2022.

Når resultatet før skat er lavere end året før, skyldes det hovedsagligt en ekstraordinær engangsudgift på 40 millioner, som kan henføres til nedlukning af urentable pladser i datterselskabet BG Stone. Datterselskabet er koncernens råstofselskab med grusgravsaktiviteter.

Især aktive i fire byer

Det væsentligste forretningsområde for Bach Gruppen Holding A/S er investering i og udvikling af investeringsejendomme. Selskabet er blandt de største privatejede ejendomsselskaber i Danmark med 581.000 kvadratmeter til udlejning, fordelt på 255 ejendomme. Lejeindtægterne, som er selskabets basisforretning, har udviklet sig positivt i året.

Bach Gruppen koncentrerer sine aktiviteter og investeringer omkring vækstområderne, Viborg, Vejle, Herning (HI-Park) og København. Koncernen forventer et resultat i 2020 på niveau med 2019.