Hjorten gør mig vred

14. august 2019, 12.30

Inger Kristensen

VENSTRE Hvornår er ens grænse overskredet? Tja, det ved man, når man bliver vred over noget.

I det her tilfælde blev min grænse overskredet over måden, som Kristian Jensen bliver behandlet på fra flere sider – mest overhalingen fra den gamle Hjort. (det er jo ikke brunsttid nu, så det er vel ikke der, kæden hopper af for ham). Har han helt glemt alt om Venstres organisation? Intet kan ændres af et medlem af Folketinget bare lige sådan og heldigvis for det.

Jeg vil begynde med Lars Løkke Rasmussen under valgkampen – uden at orientere næstformand Kristian Jensen buser Lars Løkke Rasmussen ud med, at han godt kunne se en SV-regering efter valget. Måske er det hans ret, men ikke nødvendigvis klogt gjort af ham. Efter EU-valget giver samme Lars Løkke Rasmussen under konstitueringen i EU et svar, at bliver der behov for det, kunne de blot spørge ham, hvis de mangler én. Ønsker han så inderligt at blive statsminister igen? Det svæver fortsat i vinden. Klare hensigter var måske på sin plads. Det er gået godt i mange år for Lars Løkke Rasmussen, men alt har sin tid.

Med ovenstående notater er det da hverken at gå formand Lars Løkke Rasmusen i ryggen, når næstformand Kristian Jensen ikke er enig i, at et SV-regeringssamarbejde er nogen god idé, men at de skal arbejde sammen i den blå blok. Husk på, at der er landsmødet i november, som vælger formand og næstformand. Derfor ser jeg Kristian Jensens indlæg i Berlingske Tidende som et oplæg til diskussion eller »den svære samtale«. Det er rettidigt omhu at få taget hul på det. Det gør ikke noget, at han udfordrer, det er det, som kan ændre noget, hvis tiden er til det. Vanetænkning er ikke udviklende.

Det er heller ikke noget utroværdig eller uværdigt i at være uenig med sin formand.

Derfor er der ikke nogen ændringer i posterne indtil andet er vedtaget på Landsmødet.

Jeg har kendt Kristian i mange år og har altid sat stor pris på ham. Hans væremåde og hjælpsomhed er der mange andre, som kunne lære noget af. Han har været og er fortsat en god fortaler for det midtjyske område og jeg håber alt ender godt!