31 borgmestre bakker op om midtjysk motorvej

5. februar 2019, 11.57

Står det til 31 jyske borgmestre skal der etableres mere motorvej i det midtjyske. Foto: Tom Laursen

HERNING 31 jyske borgmestre retter samlet en appel til kollegerne på Christiansborg om politisk beslutning for en ny, midtjysk motorvej i kombination med udvidelser på E45. Som tidligere omtalt i Folkebladet er Herning-borgmester Lars Krarup (V) en af dem, og det samme er Ib Lauritsen (V) fra Ikast-Brande og Hans Østergaard (V) fra Ringkøbing-Skjern.

- Enigheden er meget markant. Det understreger, at det er en sag med bred opbakning og til gavn for hele landet, siger formanden for Hærvejskomitéen, fhv. MF Poul Andersen (S), i en pressemeddelelse.

Han fremlagde mandag den fælles appel på komitéens generalforsamling, hvor han fortalte, at både erhvervslivet og Hærvejskomitéen peger på behov for hurtig politisk beslutning, når nye analyser fra Vejdirektoratet er klar - forventeligt medio 2019.

Ifølge Hærvejskomitéen har en ny midtjysk motorvej også bred opbakning landspolitisk, efter at flere analyser fra Vejdirektoratet har dokumenteret stort behov og en meget høj samfundsforrentning.

- Der har gennem flere år været et efterslæb i investeringer i vejnettet, og alle data viser, at E45 er ved at sande helt til. Her skal ske udvidelser, og anlægsarbejdet for parallelmotorvejen skal sættes i gang snarest muligt for at undgå trafikalt kaos på Vejle Fjord-broen, siger Kristian Pihl Lorentzen, Venstres transportordfører, i pressemeddelelsen.

Læs også
Lokale virksomheder går ind i kamp for Hærvejsmotorvej
Abonnement
Læs også
Lars Krarup støtter Ulrik Wilbeks ønske om motorvej - men han har andre topprioriteter
Abonnement