Ingen corona-ferie: Gymnasie-elever får virtuel undervisning derhjemme

Eleverne på Herning Gymnasium vil i de kommende uger modtage undervisning over nettet, mens en lang række ting er aflyst i den kommende tid

13. marts 2020, 14.01

De kommende studenter og de øvrige årgange på Herning Gymnasiun vil i de næste to uger modtage virtuel undervisning derhjemme foran skærmen. Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING For Søren Brøndum, der i over 30 år har været rektor på Herning Gymnasium, er corona-situationen en særdeles ny oplevelse.

- Jeg har ikke oplevet noget, der bare minder om det her, siger han og fortæller, at man nok vil skulle tilbage til den spanske syge for at finde noget lignende.

Coronavirussen og regeringens seneste udmelding har nu ført til en del nye tiltag på Herning Gymnasium. For 1. og 2. g’erne har undervisningen torsdag været suspenderet. For 2. g’erne fortsætter alle igangværende studierejser med tilpassede programmer, mens man fra skolens side undersøger mulighederne for at få eleverne tidligere hjem en planlagt - senest lørdag 14. marts.

3. g’erne kan torsdag og fredag få vejledning i studieretningsprojekt-opgave (SRP) som normalt - dog om muligt uden fysisk fremmøde.

Virtuel undervisning

Gymnasieeleverne kan dog ikke forvente at få en badebillet i de kommende uger. 1. og 2. g’erne skal fra fredag morgen have virtuel undervisning over nettet, mens det samme gør sig gældende fra på mandag for 3. g’erne. Sådan bliver det i de næsten 14 dage med udgangspunkt i den allerede lagte skemaplan.

- Grundlæggende mener jeg jo, at det personlige møde mellem lærer og elev er grundstenen, men det har vi jo måttet give køb på. Jeg håber, at vi kan få noget godt ud af den fantasi og idérigdom, vi nu skal bruge, siger rektor Søren Brøndum og tilføjer:

- Det handler om at få prøvet nogle forskellige ting af. Noget vil virke godt, mens andet vil virke mindre godt. Det er jeg sikker på. Men vi må prøve at gøre det bedste, vi kan.

Det kan blive svært for 3. g’erne, der bliver studenter til sommer at få indhentet al undervisningen, men som rektoren siger, er det ens for alle gymnasier i landet.

- Det er en force majure, og vi kommer til at lide tab allesammen. Det er vilkårene, siger han.

Gymnasiets corona-aflysninger
For resten af skoleåret på Herning Gymnasium gælder følgende:

Alle planlagte studierejser aflyses

Alle ekskursioner aflyses, med mindre uddannelseschefen godkender den konkrete aktivitet på ny

Alle hytteture i 1. g aflyses

Alle genbesøg fra andre skoler/lande aflyses

Indtil påske gælder følgende:

Al brug af skolens fitness-lokaler aflyses

Skolens kantinedrift og dermed personalets frokostordning suspenderes

Alle møder med flere end 20 deltagere suspenderes

Eksterne udlån af skolens bygninger er suspenderet