Hierarkiet skal fungere

Ifølge Kristian Kristensen, cheftræner i Herning-Ikast Håndbold, er personligheden endnu vigtigere end håndboldevnerne, når en trup skal sammensættes

5. maj 2019, 09.00

Kristian Kristensen, cheftræner for Herning-Ikast Håndbold, kendte på forhånd Sarah Iversen godt og var sikker på, at hun var den helt rigtige tilføjelse til truppen. Foto: Henrik Ole Jensen

Håndbold For Kristian Kristensen, cheftræner i Herning-Ikast Håndbold, er personligheden endnu vigtigere end håndboldevnerne, når han skal hente nye spillere.

Sarah Iversen, som træneren har kendt i mange år fra sin tid som ungdomslandstræner, blev eksempelvis hentet for et år siden - lige så meget på grund af hendes personlighed som for evnerne som stregspiller.

- Her har vi ramt en spiller, hvor det bare ikke kunne slå fejl, vurderer Kristian Kristensen.

- Det handler om at skabe dynamik i et samlet team. Hos os skulle vi sørge for, at der ikke var for mange stille typer på holdet. Derfor hentede vi Sarah, for lige den type manglede vi, pointerer HIH-træneren.

Sarah Iversens bombastiske stil og evne til at sige tingene lige ud passer altså perfekt ind i den nuværende trup.

- Men det skal hele tiden være en balance. Hvis vi havde otte Sarah Iversen'er, så ville de jo alle kaste med stolene, griner Kristian Kristensen.

Ifølge træneren, som forlader klubben efter denne sæson, er netop rekrutteringen og sammensætningen af spillertruppen en væsentlig del af forklaringen på holdets succes i denne sæson.

- Hvis man tror på team-tanken, så er det sådan, man gør. Og det er da noget af det, der er lykkedes for os i år, siger Kristian Kristensen.

Spillere i tre lag...