Budgetforlig: Herning får tre nye skoler

Partierne i byrådet har indgået budgetforlig, som sætter penge af til ny midtbyskole, ny talentskole og ny bydelsskole på Holtbjerg

19. september 2018, 00.18

Holtbjergskolen lukkede i 2015, men nu kommer der igen skole i Hernings østlige bydel. Foto: Flemming Hansen

HERNING Tirsdag aften afsluttede Herning Byråd forhandlingerne om det kommunale budget for de kommende fire år, og det var med alle otte partiers deltagelse.

I forliget er der sat penge af til en lang række indsatser i 2019-2022, men særligt skoleområdet har haft politikernes fokus denne gang.

Som tidligere bebudet af borgmester Lars Krarup (V) skal der bygges en ny folkeskole i området ved Herningsholmskolen.

Derudover kommer der en ny skole til kommunens talentklasser, som fremover skal høre under Brændgårdskolen, men holde til i et nybyggeri ved Sportscenter Herning.

Mest opsigtsvækkende er det dog, at forligspartierne også har besluttet at etablere en bydelsskole på Holtbjerg som en afdeling under Herningsholmskolen.

Allerede fra det kommende skoleår vil skolen åbne for indskolingselever, og i de kommende år vil den så blive suppleret op til og med elever i 6. klasse.

Årsagen til oprettelsen af Bydelsskolen Holtbjerg er, at Herningsholmskolen har fået så markant en vækst i tosprogede elever, at et stigende antal forældre vælger skolen fra.

- Da vi lukkede Holtbjergskolen, var det med ambitionen om, at de stærke traditioner på Herningsholmskolen kunne absorbere de tosprogede børn, men vi må konstatere, at det slet ikke er sket, siger Lars Krarup.

I de nye 0.-klasser, som begyndte på Herningsholmskolen for en måneds tid siden, er omkring halvdelen af børnene tosprogede.

Derfor flyttes Holtbjerg-elever, som ellers allerede er begyndt i indskolingen på Herningsholmskolen, til den nye bydelsskole, som bliver en del af samme skoledistrikt.

- Det er vi nødt til for at redde Herningsholmskolen, så den stadig er attraktiv for etnisk danske forældre, siger Lars Krarup og vurderer, at manøvren vil bringe andelen af tosprogede ned på 10-15 procent.

Læs også
Enigt byråd står bag budgetforlig
+Abonnement

Ekstra indsats på Holtbjerg...