Formodet rockerdrabsmand fængslet i fire uger

En 41-årig mand er varetægtsfængslet i fire uger i en sag om drab og forsøg på samme 2. januar i Hillerød.

15. januar 2021, 21.04

Politiet stormede Bandidos' klubhus i Hillerød, umiddelbart efter at en 38-årig mand blev skudt og mistede livet. (Arkivfoto)

HILLERØD De næste fire uger skal en 41-årig mand, der er sigtet for drab og drabsforsøg, sidde varetægtsfængslet.

Det har en dommer ved Retten i Hillerød fredag besluttet på et retsmøde, der blev holdt for lukkede døre. Det oplyser Nordsjællands Politi.

Manden er sigtet for et skyderi i Hillerød den 2. januar i år, hvor en 38-årig mand mistede livet, og en 21-årig mand blev såret.

Efter skyderiet ankom fire mænd til Nordsjællands Hospital i Hillerød i en gennemhullet bil. Blandt de fire var den 38-årige, der mistede livet.

Resten af mændene var ikke videre snakkesalige om, hvad der var sket, fortalte politikommissær Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi efterfølgende.

- Rocker- og bandemiljøet har aldrig haft ry for at være særligt meddelsomt. De ønsker i udgangspunktet ikke rigtigt at tale med os, sagde han.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger fra kilder i miljøet var den dræbte 38-årige tidligere relateret til rockerklubben Bandidos, og senere har han været sat i forbindelse med den kriminelle gadebande NNV.

De oplysninger har politikommissæren ikke villet bekræfte, men efter skyderiet stormede politiet Bandidos' klubhus på Industrivænget i Hillerød.

Den anden skudsårede måtte på operationsbordet, men han var ikke i kritisk tilstand.

Umiddelbart efter episoden strømmede det ind med pårørende og andre personer på hospitalet. Politiet anholdt ti, der alle blev løsladt igen.

Siden har den 41-årige, der fredag har været fremstillet i grundlovsforhør, været den eneste anholdte i sagen. Det har ikke været muligt for Ritzau at få oplyst, om han har valgt at kære kendelsen om varetægtsfængsling eller ej.

/ritzau/