FCM-profil afgjorde pokalfinale med øjet: Jagter pokalhattrick

Alexander Scholz blev matchvinder, da han som purung spillede pokalfinale i Belgien med Lokeren. To år senere var han en profil, da Standard Liege tog pokalen

17. maj 2019, 12.01

Alexander Scholz skriger sin glæde ud efter den matchvindende scoring i den belgiske pokalfinale 2014. Den bare 21-årige forsvarer headede bolden i mål med siden af hovedet - og lidt øret - til en overraskende 1-0-finalesejr for Lokeren. Foto: Ritzau Scanpix

Pokalvinder 22. marts 2014, Kong Baudouin Stadion i Bruxelles:

Alexander Scholz spiller pokalfinale med Lokeren mod Zulte Waregem.

Det er kun godt ét år siden, at danskeren er ankommet til belgisk fodbold og Lokeren fra Stjarnan på Island, og han har kun scoret ét mål for klubben. Men denne dag scorer han ét med større betydning. Den dengang 21-årige forsvarer bliver matchvinder med pokalfinalens eneste træffer efter knap en times spil.

- Det var et hjørnespark, som jeg fik headet til - halvt med øjet og halvt med siden af hovedet. Det var et pænt stykke udefra, og den gik sådan lidt i en bue, men der blev sat en lille blokering inde foran, som gjorde, at den gik i mål, fortæller Alexander Scholz.

Han sidder over maden i Sportscenter Ikast og kan ikke lade være med at smile over hele femøren, mens minderne bobler frem.

Det var hans første trofæ som professionel, og så blev han endda selv matchvinder foran 38.056 tilskuere på det belgiske nationalstadion.

Men bare to år senere fik han oplevelsen igen. 20. marts 2016 vandt Alexander Scholz og Standard Liège 2-1 over Club Brugge foran 50.000 tilskuere på Kong Baudouin Stadion.

- Det var to meget forskellige oplevelser. Med Lokeren var vi et ungt hold, der overpræsterede. Med Liège var det noget andet. Jeg havde mere ansvar og en større position på holdet, og der var så meget pres på os for at vinde den finale, fordi vi havde misset slutspillet det år.

- Begge titler er rigtigt gode minder for mig, men det gladeste minde er det fra Lokeren, fordi det var første gang, og fordi presset var så stort med Liège. Det var mere en professionel ting. Den skulle bare vindes for at redde lidt af sæsonen, fortæller Alexander Scholz.

Alligevel var det dog en fin skalp. Finalemodstanderen, Club Brugge, blev nemlig belgiske mestre det år, og det matchvindende mål i 2-1-sejren faldt først to minutter før tid, da Ivan Santini headede bolden i mål. På det tidspunkt havde Standard Liége været i overtal i 37 minutter efter et rødt kort til Abdoulay Diaby fra Brugge.

Finalen afgøres mentalt...