Mere liv ved Fuglsang Sø

12. marts 2020, 12.39

Ingelis Sander. Foto: Flemming Hansen

AKTIVITETSHUS Fra sommeren 2021 vil aktivitetsniveauet ved Fuglsang Sø blive øget betydeligt, når projektet Det Blå Rum er en realitet. Om få måneder går etableringen i gang på søens østside, og næste sommer vil det blive meget lettere at prøve kræfter i den attraktive bynære natur.

Det er et aktivitetshus, som, vi er overbevist om, vil hæve aktivitetsniveauet ved søen, og i Herning Byråd ser vi frem til, at de bedre udfoldelsesmuligheder vil tiltrække mange flere børn og unge.

Projektet kommer til at bestå af et bådehus, et fælleshus og to lange broer. Den ene bro eller mole er primært tiltænkt kajakroere, mens den anden er beregnet til de badende. I den forbindelse vil der blive placeret en offentlig tilgængelig sauna.

Vi kan glæde os over både lokal og national bevågenhed omkring projektet:

Egefonden har givet tilsagn om to millioner kroner, og Lokale- og Anlægsfonden har lovet at støtte med 3,5 millioner kroner.

De vandglade herningensere har siden søens etablering i 2003-2005 gjort flittigt brug af Fuglsang Sø, men med Det Blå Rum skabes der helt nye muligheder. Det gælder både for privatpersoner, borgergrupper og sportsklubber.

I forbindelse med en af broerne bliver der lavet en rampe og en handicapvenlig platform, så der er let adgang for kørestolsbrugere og parasportsudøvere.

I Venstres byrådsgruppe har vi varmt støttet projektet hele vejen. Med dette tilbud vil vi kunne imødekomme den tiltagende efterspørgsel på udeliv, og det vil givetvis være med til at gøre Herning endnu mere attraktiv for tilflyttere.

Læs også
Det Blå Rum byggeklar: Pengene på plads ved Fuglsang Sø
Abonnement