Sunds Seahawks tabte pokalfinalen: Lukkede fem mål ind på få minutter

Fem hurtige Frederikshavn-mål mod i slutningen af anden periode blev afgørende i pokalfinalen

Udgivet:24. april 2022, 15.46

Læsetid:1 minut

Sunds' Morten Handgaard blev sidste målscorer i pokalfinalen, som Frederikshavn vandt 8-4 over Sunds Seahawks. Foto: Henrik Ole Jensen

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

10 måneder siden

FLOORBALL Sunds Seahawks var i denne weekend i Frederikshavn for at spille Final4 i pokalturneringen. Med en sejr lørdag aften på 7-6 over Rødovre efter forlængelse og straffeslag spillede holdet sig i finalen. Det er fjerde gang, at mandskabet kvalificerede sig til pokalfinalen.

Her var modstanderen søndag eftermiddag værterne fra Frederikshavn Blackhawks, der for 14 dage siden besejrede netop Sunds i en tæt og dramatisk DM-finale, der blev afgjort i overtiden.

Så tæt blev det langtfra denne gang. Frederikshavn chokstartede og kom foran 2-0 på to scoringer allerede i kampens fjerde minut.

Kristoffer Handgaard fik i et powerplay reduceret til 1-2 - assisteret af lillebror Morten Handgaard - inden Frederikshavn kom foran 3-1 i anden periode. Kort efter reducerede Mikkel Skov til 2-3, men tættere på kom Sunds ikke i den kamp.

Mod slutningen af anden periode scorede Frederikshavn nemlig fem gange i løbet af cirka seks minutter og udbyggede på den måde føringen fra 3-2 til 8-2. Dermed vandt de perioden 6-1.

De stærke nordjyder kom aldrig for alvor i problemer i de sidste 20 minutter, hvor Sunds kæmpede flot og i lange perioder havde taget målmand Mathias Mikkelsen ud for at satse med en ekstra angriber på banen, men miraklet udeblev.

Mikkel Skov reducerede tidligt i perioden til 3-8 direkte på et frislag, men først 13 sekunder før tid reducerede Morten Handgaard, der er kåret til årets spiller i dansk floorball, til 4-8, og dermed måtte Sunds for anden gang på 14 dage se sig slået af Frederikshavn i en finale.