25-årsjubilæum i Fasterholt: Med svejsepistol, fodbold og vinylplader

Udgivet:17. januar 2022, 11.04

Læsetid:2 minutter

Lars Michael Jørgensen er selvudlært svejser - de seneste 25 år hos Fasterholt Maskinfabrik. Foto: Privatfoto

JUBILÆUM Lars Michael Jørgensen, Brande, kan torsdag 20. januar fejre 25 år som ansat hos Fasterholt Maskinfabrik.

Lars Michael Jørgensen er selvlært smed og begyndte sin oplæring i 1985, hvor han arbejdede hos Brande Beholder- og Kedelfabrik, som i dag er kendt som Welcon. Her var han i ni år, hvor han i begyndelsen svejsede tanke og kedler. Da virksomheden begyndte at fokusere mere på møller, kom Lars til at svejse møllekabiner. Herefter var han i en kort periode hos Martensens Fabrik, hvor han var med til at farve tekstiler til tøj.

Da han i 1997 kom til Fasterholt Maskinfabrik fik han igen svejsepistolen i hånden, og i alle 25 år har han arbejdet som svejser - og han kan i dag svejse en vandingsmaskine TL235 i søvne og helt uden tegninger, lyder skudsmålet fra arbejdspladen, der generelt beskriver ham som en dygtig og værdsat medarbejder.

I en årrække var han medlem af fabrikkens AMO-udvalg, som skal sikre, at sikkerhed og arbejdsmiljølovgivning bliver overholdt.

Sport og hård rock i fritiden

Når Lars Michael Jørgensen ikke har en svejsepistol i hånden, bliver der snakket sport med kollegerne i pauserne. Han kan altid alle resultater og højdepunkter fra alverdens kampe gennem tiden, næsten uanset hvilken sportsgren det drejer sig om.

Især går jubilaren meget op i fodbold og er stor fan af Vejle Boldklub og ikke mindst Liverpool i England. Han skal endda til England i 2022 for at se en kamp mellem ærkerivalerne Liverpool og Everton, hvis corona tillader det.

Desuden kan han stadig lokkes til at spille en kamp en gang imellem, hvis oldboys-holdet i Uhre mangler spillere.

Man kan tydeligt mærke, at Lars Michael Jørgensen er enormt stolt af sine børn, Mads og Ida. Han følger dem i tykt og tyndt i de sportsgrene, som de dyrker. Selv da Mads var på efterskole, og fodboldkampene derfor ofte lå i arbejdstiden, fleksede Lars Michael Jørgensen for at være med på sidelinjen, hvis det var en vigtig kamp.

En anden stor interesse han har, er musik. Han nyder at høre hård rock, og han samler og handler vinylplader, hvilket er blevet en stor fritidsgesjæft. Han ved virkelig meget om, hvilke plader der er penge værd, og sælger plader online og finder også nye til samlingen af denne vej.

Lars Michael Jørgensens 25-årsjubilæum fejres internt i virksomheden på selve dagen.