Ny FCM-kontrakt til opblomstret angriber: Mit mål er at blive topscorer i Superligaen

Topscorer Júnior Brumado har sat sin signatur på en ny kontrakt, der løber frem til 31. december 2026, med FC Midtjylland. Den fysisk stærke forward har store ambitioner

Udgivet:15. januar 2022, 14.48

Læsetid:3 minutter

Júnior Brumado har grund til at smile. Den 22-årige angriber har i denne sæson scoret 7 mål i 11 kampe i Superligaen og nettet en enkelt gang i Sydbank Pokalen mod Brøndby. Han går nu efter at blive ligatopscorer i foråret. Foto: Tom Laursen

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

FODBOLD Med 7 mål i 11 kampe er Júnior Brumado i denne sæson trådt i karakter som en profil i Superligaen.

Han er topscorer i FC Midtjylland, og han er delt nummer to på topscorerlisten i Superligaen.

Nu kvitterer klubben med en ny kontrakt, der løber til 31. december 2026. Hans hidtidige kontrakt var dateret til udgangen af 2023.

- Han har taget store skridt i 2021 og står nu foran sit endelige gennembrud. Det er vigtigt at huske, at han kun er 22 år, så det er en spiller med et kæmpe potentiale, siger sportschef Svend Graversen i en pressemeddelelse.

Angriberen deler den vurdering. Han har ambitioner om meget mere i fremtiden - både på den korte og lange bane.

- Mit mål er at blive topscorer i 3F Superliga, men det er lige meget, hvis vi ikke vinder titlen. Vi har et stærkt hold, og det skal vi ud at vise i foråret, hvor vi går efter at vinde både ligaen og pokalturneringen. Titler er det vigtigste i fodbold, siger Júnior Brumado i klubbens skrivelse.

Hvis Superligaens nuværende topscorer, Mikael Uhre, bliver solgt i dette transfervindue, ligner det unægteligt et tæt ræs om topscorerprisen, hvor Brumado ligeså vel kan vinde.

Mærkede stor opbakning

Men det er ikke længe siden, at historien var en helt anden for den store angriber. Der gik halvandet år, før han scorede sit første mål i FCM-trøjen, og før denne sæson havde han blot scoret tre gange for klubben.

Gennem den periode oplevede den unge forward hjælp og støtte.

- Klubben har altid troet på mig. Selvom det første år var svært, har jeg mærket en stor opbakning fra trænerne og klubben, og det har hjulpet mig til at blive ved med at arbejde hårdt. Det går også den anden vej, hvor jeg har troet på klubbens projekt hele vejen igennem, og jeg vil betale tilbage med stærke præstationer, siger Júnior Brumado.

Det er tre år siden, han ankom til FCM fra Esporte Clube Bahia i hjemlandets bedste række. Siden da har han lært at tale engelsk og fundet sig godt til rette. Han bor i dag i en lejlighed i Herning.

- Nu har jeg været i Midtjylland i tre år, og jeg har vænnet mig til det hele. Specielt det første år var en udfordring, fordi det hele var nyt og anderledes, men nu føler jeg mig hjemme, og jeg forstår alt og er en del af det hele. Jeg elsker at være her, fastslår angriberen.

Læs også
<span>FCM har indkøbssedlen parat:</span> Vi vil helst finde én, der kan gå direkte ind <span>FCM har indkøbssedlen parat:</span> Vi vil helst finde én, der kan gå direkte ind
Læs også:
FCM har indkøbssedlen parat: Vi vil helst finde én, der kan gå direkte ind

Vellidt af alle i FCM

Den trivsel kan sportschefen nikke genkendende til.

- Det er en ung mand, som er vellidt i hele organisationen. Udover at være en professionel atlet er det en person med et venligt væsen udenfor banen, og det sætter vi alle sammen stor pris på. Vi glæder os over at fortsætte samarbejdet med Junior, siger Svend Graversen.

Sportschefen er overbevist om, at Júnior Brumado kan lægge et lag på i foråret og nå større højder på sigt.

- Júnior skal brænde ligaen af i foråret og gøre alt for at blive topscorer. Det er vores første mål, men kigger man i et længere perspektiv, er vi sikre på, at han kan udvikle sig yderligere. Vi skal i fællesskab sørge for, at han får forløst sit fulde potentiale, fastslår Svend Graversen.

Læs også
<span>FCM-fans om transfervinduet:</span> Køb en ny angriber <span>FCM-fans om transfervinduet:</span> Køb en ny angriber
Læs også:
FCM-fans om transfervinduet: Køb en ny angriber
Júnior Brumado

Fulde navn: José Francisco dos Santos Júnior

Født 15. maj 1999 i Brumado, Brasilien (22 år)

Højde: 190 cm

Skiftede til FCM fra Esporte Clube Bahia i januar 2019

61 kampe og 11 mål for FC Midtjylland 2019-2022

10 kampe og 3 mål for Silkeborg IF forår 2020 (leje)

38 kampe og 5 mål for Esporte Clube Bahia 2016-2018

Dansk mester 2019-20 med FC Midtjylland

Kilde: ogol.com.br og transfermarkt.com