Har fået nyt drømmejob: Laura Liv Weikop stopper som direktør hos Museum Midtjylland

Museumsdirektør Laura Liv Weikop stopper på Museum Midtjylland - har fået nyt job som museumschef ved Kongernes Samling

23. marts 2021, 12.10

Laura Liv Weikop har fået nyt job på Kongernes Samling. Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING På Museum Midtjylland er de kede af at skulle sige farvel til museumsdirektør Laura Liv Weikop, men de ser tilbage på fire gode år med fart på og rivende udvikling samt et rigtig godt samarbejde.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er med meget stor beklagelse, at jeg som formand for Museum Midtjyllands styrelse har modtaget Lauras opsigelse, siger Marianne Bjørn, formand for Styrelsen for Museum Midtjylland, i en pressemeddelelse.

- Samtidig vil jeg også være den første til at ønske hende et stort tillykke med det nye job - et job som hun naturligvis ikke kan sige nej til. Ja, det må vel nærmest siges at være et drømmejob indenfor museumsverdenen.

- Jeg kan da midt i dette derfor også glæde mig over og også være lidt stolt over, at Laura med sit helt fantastiske arbejde for Museum Midtjylland har gjort sig så godt bemærket, at hendes næste spring nu er til et job af denne kaliber som museumschef for Kongernes Samling - det er så flot, siger Marianne Bjørn.

Markant udvikling

Laura Liv Weikop har siden sin tiltrædelse som direktør for Museum Midtjylland - der dækker over Tekstilmuseet, Klosterlund Museum, Herningsholm Museum, Verster Palsgaard Museum og Frilandsmuseet Herning - i januar 2017 været med til udvikle museet markant.

Gennem de sidste fire år er museet blevet revitaliseret og professionaliseret - herunder med særligt fokus på udvikling og implementering af bredtfavnende formidlingstiltag, udstillinger og publikumstilbud, som på få år har sikret en besøgsfremgang på 60 procent.

- Laura har sammen med museets øvrige medarbejdere knoklet på for at få Museum Midtjylland helt op i gear, og det må jeg sige, at de alle har klaret til UG. Den stafet Laura giver videre til en kommende direktør er særdeles spændende at arbejde videre på, mener Marianne Bjørn.

- Vi står i dag med et stærkt og virkelig veldrevet museum, og samtidig også et museum, der ikke ønsker at stå stille, og hvor der allerede er flere spændende projekter i støbeskeen. Vi har en flok meget dygtige, kompetente og dybt engagerede medarbejdere, så jeg er helt sikker på, at vi kan fortsætte den gode retning.

- På styrelsens og egne vegne ønsker jeg Laura alt muligt held og lykke med de nye og spændende udfordringer - og ja, så må vi i styrelsen i arbejdstøjet for at finde en afløser til direktørposten, fortæller formanden.

Drømmestilling

Selvom det er vemodigt for Laura at forlade Museum Midtjylland, venter der samtidig en spændende rejse på Kongernes Samling, der er organisationen bag museerne på Koldinghus, Amalienborg og Rosenborg.

- Stillingen som museumschef på Kongernes Samling er en drømmestilling – og den åbner nogle helt nye muligheder. Så selvom det er meget vemodigt at skulle sige farvel til Museum Midtjylland og alle mine fantastiske kollegaer, frivillige og samarbejdspartnere, så glæder jeg mig helt enormt til at påbegynde den rejse og proces, jeg nu skal ud på sammen med resten af Kongernes Samling, fortæller Laura Liv Weikop.

- Og samtidig ligger der så utroligt mange spændende projekter i pipelinen på Museum Midtjylland, at jeg slet ikke er i tvivl om, at museet fortsat vil rykke sig - og også fremadrettet vil spille en stadigt stigende rolle i lokalområdet og museumslandskabet. Jeg er i hvert fald helt utroligt stolt af alt det, vi sammen har opnået gennem de sidste fire år.

Indlæser debat...