Fra Lokal Avisen: Opslagsværk tager mejerier med

Lokal-Håndbogen for Aulum og Haderup udkommer for 29. gang. Nu også med en historisk sektion om mejerier

7. januar 2021, 08.16

Finn Bach er formand for det udvalg, der tilrettelægger Lokal-Håndbogen, som netop er udkommet for 29. gang. Foto: Privatfoto

AULUM Aulum Y´Men`s Club har netop udgivet 2021-udgaven af Lokal-Håndbogen. Det er 29. gang, opslagsværket bliver udgivet. Oplaget er på 3700 styk.

Lokalhåndbogen Aulum-Haderup 2021 er et sandt opslagsværk med næsten alle tænkelige oplysninger fra lokalområdet. Som eksempel kan nævnes: beskrivelse af områdets skoler gennem tiderne, udførlig foreningsregister med formænd, forslag til ture og oplevelser i naturen, borger- og kirkeinfo, kulturminder og meget andet fra lokalområdet.

- I år er håndbogen udvidet med 13 sider med tekst og billeder fra områdets mejerier gennem tiderne. Et meget omfattende researcharbejde er mundet ud i et flot og illustrativt afsnit, siger Ejvind Dahl fra Aulum Y´s Men´s Club.

Også til Vildbjerg

Han står for annoncesalget til bogen, og derfor er han naturligvis glad for, at det er en eftertragtet vare, han har på hylderne.

- Bare over de seneste fem år er vores oplag steget fra 3000 til nu godt 3700 stk. Dels fordi der er øget efterspørgsel i lokalområdet, men også, fordi folk i Vildbjerg gerne vil have den. Lokal-Håndbogen husstandsomdeles i Aulum-Haderup-området, ligesom en pæn del uddeles i Vildbjerg.

- Her i Corona-tiden har vi virkelig mærket en stor fokus på Lokal-Håndbogen. Bogen har 23 sider med forslag til lokale oplevelsesture – og de bliver brugt som inspiration til hvor søndagsturen skal gå hen sammen med hele familien. Det er jo ofte ens nærområde, man kender mindst til, siger Ejvind Dahl.

Planlægningen

Lokal-Håndbogen bliver tilrettelagt af et udvalg på fire personer, som allerede i foråret begynder på næste års udgave. Finn Bach, formand for udvalget, er stolt over resultatet.

- Vi bruger mange ressourcer på hele tiden at forny bogen og fortsat gøre den til det omfattende opslagsværk, som den efterhånden er blevet til. Vi håber også, at mange tager sig tid til at se bogen igennem og blive inspireret til at tage på en af turene, siger Finn Bach.