Truppen til OL er udtaget: Blue Fox-profiler og Frans Nielsen skal med

Morten Poulsen og Mathias Bau Hansen er blandt de 25 navne på OL-landsholdet. I alt skal fire herningensere med

Udgivet:19. januar 2022, 08.09

Læsetid:2 minutter

Frans Nielsen og Oliver Lauridsen er to af de danske spillere i truppen med erfaring fra NHL. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

ISHOCKEY Sent tirsdag aften blev OL-spændingen udløst for ishockeylandsholdet.

Landstræner Heinz Ehlers offentliggjorde sin trup på 25 spillere, der for første gang skal repræsentere Danmark ved OL’s ishockeyturnering. Truppen er ganske interessant set med Herning-øjne.

De to Blue Fox-angribere Morten Poulsen og Mathias Bau Hansen er nemlig kommet med på holdkortet.

Derudover er der også en række tidligere Blue Fox-spillere med i truppen. En af dem er den rutinerede landsholdskaptajn Peter Regin, som blev dansk mester med Herning Blue Fox i sæsonerne 2002/2003 og 2004/2005. Derudover er også Nicklas Jensen og Frans Nielsen med på holdet - begge også med en fortid hos »blårævene«.

Alle tre er - ligesom Morten Poulsen - født og opvokset i Herning og har fået deres ishockeyopdragelse i Herning Ishockey Klub.

Med i staben omkring holdet er også den tidligere målmand Simon Nielsen, der er med som målmandstræner for holdet.

Endelig er lokale Claus Fonnesbech Christensen med som pressechef for holdet.

Ingen NHL-spillere er med

Et par andre herningensere havde også været oplagte navne i truppen, men da den nordamerikanske liga NHL i december valgte, at man ikke ville give spillerne lov til at rejse med til OL i Bejing, ændrede forudsætningerne sig.

Det betyder, at Oliver Bjorkstrand og Frederik Andersen, der begge har deres rødder i Herning, ikke kom med i truppen, selv om de begge havde meldt sig klar, inden NHL traf en anden beslutning.

Indtil sidste sommer spillede Frans Nielsen også i NHL, men Detroit Red Wings købte ham ud af det sidste år i kontrakten. Frans Nielsen afsøgte sine muligheder og endte med at skrive kontrakt med tyske Eisbären Berlin og kan dermed komme med til de olympiske lege.

Danmark spiller første OL-kamp mod Tjekkiet 9. februar. Herefter venter puljekampe mod Rusland og Schweiz.