Vi kommer ikke uden om Kærshovedgård

Kommunens førstemand ser tilbage på et år, hvor udrejsecentret, det udskudte rådhus og besparelserne på turisme og kultur fyldte meget

3. januar 2019, 12.02

Naturen og friluftslivet er en af kvaliteterne ved turismen i Ikast-Brande - som byrådet stadig vil bruge penge på. Foto: Privatfoto

ikast-brande Det er ikke nemt at komme udenom Udrejsecenter Kærshovedgård i en nytårssamtale med borgmesteren i den kommune, der lægger hus til Kærshovedgård.

- Jeg må sige ... den sag har fyldt rigtig meget i min hverdag. Lad mig slå fast - det har fra dag ét ikke været vores projekt i kommunen. Men det har haft og har en kraftig påvirkning af lokalsamfundet, som jeg forholder mig til, når nogen spørger ind til det. Nu, hvor det er besluttet at flytte den mest belastende gruppe fra centret til en øde ø, passer jeg på med at kommentere. Vi kan nemt blive skudt i skoen, at vi jo bare er sluppet af med dem, siger Ib Lauritsen (V), der indrømmer, at han aldrig har set det som særligt hensigtsmæssigt, at man har blandet forskellige kategorier af beboere på udrejsecentret.

- Nu lykkes det at få dem skilt ad.

Han erkender, at det kan virke en kende hyklerisk, at man efter nyheden om flytningen af de kriminelt dømte til Lindholm pludselig ser dem som et kæmpeproblem, mens ingen reagerede, da man for nogle år siden placerede dem på Kærshovedgård.

- Jeg tænker, at man dengang var i tvivl om, hvem man placerede på centret. Der er kommet større bevidsthed om de kriminelle i forhold til afviste asylsøgere og de problemer, det skaber i et lokalsamfund.

Nyt rådhus skudt ud...