Dagplejer fra Ilskov: Tiltales for drab på 15 måneder gammel pige

Udgivet:22. juni 2022, 09.01

Læsetid:1 minut

Foto: Henrik Ole Jensen

12 måneder siden

ILSKOV En 57-årig tidligere dagplejer fra Ilskov bliver tiltalt for drab.

Det oplyser anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 57-årige kvinde er tiltalt for manddrab. Ifølge anklageskriftet dræbte kvinden i november 2019 en 15 måneder gammel pige, som kvinden passede i sin dagpleje.

Læs også
Herning Kommune om sag med gæstedagplejer: Hun har ikke været dagplejer siden episoden Herning Kommune om sag med gæstedagplejer: Hun har ikke været dagplejer siden episoden
Læs også
Herning Kommune om sag med gæstedagplejer: Hun har ikke været dagplejer siden episoden

Den kvindelige dagplejer er tiltalt for at have dræbt barnet ved - i tidsrummet mellem klokken cirka 6.30 og cirka 15.15 28. november 2019 - at have rusket den 15 måneder gamle pige og givet hende flere slag i hovedet, så pigen efterfølgende døde af sine kvæstelser. Det fremgår af anklageskriftet, at hvis ikke retten dømmer kvinden for manddrab, så mener anklagemyndigheden, at hun bør dømmes for legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter med døden til følge under særligt skærpende omstændigheder.

Læs også
Tragedien i Ilskov: Dagplejer varetægtsfængslet i fire uger - sigtet for dødelig vold mod etårig pige Tragedien i Ilskov: Dagplejer varetægtsfængslet i fire uger - sigtet for dødelig vold mod etårig pige
Læs også
Tragedien i Ilskov: Dagplejer varetægtsfængslet i fire uger - sigtet for dødelig vold mod etårig pige

Sagen forventes at køre som en nævningesag ved Retten i Herning med første retsdag mandag 22. august 2022. Der er sat seks retsdage af til sagen.

Kvinden har siddet varetægtsfængslet siden 18. juni 2021.