Sådan gik kampen: FC Midtjylland fik 1-1 mod Røde Stjerne

Nikolas Dyhr udlignede 12 minutter før tid, og dermed lever FCM fortsat i Europa League

21. oktober 2021, 18.31

Jens-Lys Cajuste i aktion mod Røde Stjerne. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FODBOLD FC Midtjylland fik tilkæmpet sig det ene point i hjemmekampen mod Røde Stjerne fra Serbien.

Kampen på MCH Arena sluttede 1-1, og dermed lever FCM fortsat i kampen om at gå videre fra gruppespillet i Europa League, om end det begynder at se svært ud.

Det var Nikolas Dyhr, der scorede det udlignende mål 12 minutter før tid, efter at Røde Stjerne var kommet foran efter knap en times spil.

I fraværet af den skadede topscorer, Júnior Brumado, valgte cheftræner Bo Henriksen en opstilling uden en decideret spidsangriber. I stedet var der en ekstra mand på midtbanen, hvor både Raphael Onyedika og Jens-Lys Cajuste begyndte på banen sammen med Evander Ferreira. Helt fremme var så Pione Sisto og Gustav Isaksen.

Efter en lille halv time kom dem første rigtigt store chance til FCM, da Gustav Isaksen kom afsted i en omstilling. Han fik rykket sig fri og fik også trykket et godt skud af, som gæsternes keeper dog fik pareret.

Et par minutter senere havde livlige Pione Sisto en resolut afslutning fra spids vinkel, som dog også blev reddet.

Læs også
Se FCM-karaktererne: Målscoreren var bedst i torsdagsbraget

Stolpeskud før pausen

De to muligheder blegnede dog kort efter, hvor Nikolas Dyhr var millimeter fra at bringe FCM foran 1-0. Den unge wingback rykkede frem mod feltet, spillede bande mod Evander og bankede bolden afsted med et fladt skud. Den prellede af på stolpen og røg på tværs af mål. Kæmpechance - og ærgerligt for Dyhr, der var tæt på sit første FCM-mål.

FC Midtjylland var velspillende i første halvleg, men chancerne blev ikke udnyttet. Og som det nogle gange går i den situation, slog det andet hold til i stedet.

Efter en lille times spil sparkede gæsternes Mirko Ivanic bolden i FCM’s mål bag Elias Olafsson, efter at Lois Diony havde vundet en hovedstødsduel med Joel Andersson.

Bo Henriksen reagerede kort efter og sendte den unge angriber Victor Lind på banen i stedet for Jens-Lys Cajuste.

FCM forsøgte at spille sig til mere initiativ og jagte udligningen, men Røde Stjerne var fortsat meget på bolden.

Læs også
FCM-back efter første mål: Bytter gerne scoring for tre point
Abonnement

Forløsende udligning

12 minutter før tid kom endelig momentet, som FCM og de godt 8000 tilskuere havde ventet på, og det var ungdommen, der slog til på banen.

Victor Lind tordnede bolden på stolpen fra kanten af feltet. Returen var Nikolas Dyhr hurtigt over, og han sendte den køligt i mål til udligning, 1-1.

Og så kom altså Dyhrs første FCM-scoring.

Resten af kampen jagtede FCM - ført an af livlige Victor Lind, den chance, som kunne give en tiltrængt sejr. Alt imens Røde Stjernes spillere rutineret trak tiden ved enhver given lejlighed.

Men det endte uafgjort, og dermed er FC Midtjyllands pointhøst i gruppen oppe på to efter tre kampe.

Læs også
Bo Henriksen stolt af indsatsen: Vi er uheldige i Europa
Abonnement
Læs også
Røde Stjerne-træner godt tilfreds: Vi vidste, at det ville blive svært
Abonnement

Indlæser debat