Frans Nielsen degraderet i Detroit

Søndag er Frans Nielsen »sendt på waiveren« og kan frit hentes af andre NHL-klubber

21. februar 2021, 22.12

Herningensiske Frans Nielsen er røget længere ud i kulden i Detroit og kan nu hentes af andre klubber, der måtte være interesserede. Foto: Ritzau Scanpix

ISHOCKEY Måske lakker NHL-karrieren mod enden for den 36-årige herningenser Frans Nielsen.

Søndag har hans hold, Detroit Red Wings, nemlig placeret ham på den såkaldte waiver. Det skriver blandt andre ishockeyjournalisten Elliotte Friedman på Twitter.

Det betyder, at andre NHL-hold kvit og frit kan overtage Frans Nielsens kontrakt. Umiddelbart er det dog svært at forestille sig, at andre hold melder sig. For de binder sig dermed også til Frans Nielsen kontrakt, der løber næste sæson med og sikrer den rutinerede spiller en årsløn på 5,25 millioner dollars svarende til godt 32 millioner danske kroner. Den seneste sæsoner har Frans Nielsens offensive produktion dog været nedadgående, og i sidste sæson blev det til blot ni point i 60 kampe.

Det var derfor forventet, at det ville blive til en marginal rolle for Frans Nielsen i denne sæson. På grund af skader og coronaramte holdkammerater har han dog spillet med i de fleste kampe. Frans Nielsen er også igen i denne sæson en af holdets to assisterende kaptajner.

Læs også
Tidligere Folkeblads-journalist udgiver bog om 13 danskere i NHL: De fortjener at få historierne fortalt
+Abonnement

En plads på taxi-holdet

Hvis ikke Frans Nielsen bliver »samlet op« af et andet hold, kan Detroit vælge at placere ham på deres såkaldte »taxi squad«. Det er en ny opfindelse til denne sæson, og er et slags ekstra reservehold. Coronaen hærger stadig i NHL, men spillerne på taxi squad rejser med resten af holdet rundt til kampene, og de kan med kort varsel komme til at spille, hvis andre bliver smittet.

Hvis Frans Nielsen ender på taxi squad, åbner det så en ledig plads på holdet, som man kan bruge til en anden spiller, som man måske tror mere på.

En anden mulighed er at sende ham ned til klubbens såkaldte farmerhold i AHL, Grand Rapids Griffins.

Rundt på internettet spekuleres der også i, at Frans Nielsen stadig kan blive brugt i en byttehandel med en anden NHL-klub. Men det vil så sandsynligvis kræve, at Detroit stadig binder sig til at betale en del af Frans Nielsens løn til den anden klub.

Under alle omstændigheder er Frans Nielsen garanteret at få de penge, som han er sikret i sin kontrakt.

Læs også
Rasmus Ankersens nye ishockeyfilm tager form: Hernings hockeymirakel er naturstridigt og lærerigt
+Abonnement