FCM forlænger med canadisk forsvarer: Har bevist at han har kvaliteten

Manjrekar James og FC Midtjylland har forlænget kontrakten frem til 31. december 2023

21. marts 2020, 08.00

Manjrekar James (t.v.) har vist, at han er hurtig og duelstærk, men han har stadig til gode at opnå regelmæssig spilletid i FCM-trøjen. Canadieren har blot spillet ni kampe for FC Midtjylland. Foto: Henrik Ole Jensen

FODBOLD Manjrekar James har kun fået to kampe for FC Midtjylland i denne sæson, men Superligaens førerhold tror stadig på, at den canadiske kraftkarl kan blive en vigtig profil i fremtiden.

FCM har derfor forlænget kontrakten med den 26-årige midterforsvarer frem til udgangen af 2023. Hans hidtidige kontrakt - som blev indgået, da forsvareren ankom i sommeren 2018 - løb til sommeren 2022.

- Vi ser James som en kommende centerstopper i FC Midtjylland - en spiller som kan gå ind og tage over, når der er plads. I James har vi i truppen en hurtig spiller, som er stærk i duelspillet, og vi glæder os over, at vi nu skal samarbejde helt frem til udgangen af 2023, siger sportschef Svend Graversen i en pressemeddelelse.

Sportschef: Højt niveau

Manjrekar James blev i 2018 hentet fra ungarske Vasas FC.

I sin første halvsæson i Danmark var han udlejet til FC Fredericia med stor succes, men i januar 2019 valgte FCM at hente ham tilbage fra lejemålet, da både Rasmus Nicolaisen og Zsolt Korcsmár blev skadede.

Den canadiske stopper har siden da fået ni kampe i FCM-trøjen.

- James har holdt et højt niveau siden sin ankomst til klubben, og i forbindelse med sin lejeaftale hos FC Fredericia viste han sig som rækkens bedste spiller, så vi er naturligvis glade for, at han har forlænget sin aftale.

- James har i de kampe, han spillet for FC Midtjylland, bevist, at han har kvaliteten til at være med på øverste hylde, så forlængelsen med James er både vigtig og glædelig for os, siger Svend Graversen i klubbens skrivelse.

Manjrekar James er opvokset i østaten Dominica i det Caribiske Hav, men flyttede med sine forældre til North York - 10 kilometer nord for Toronto i Canada - da han var bare ni år. Begge forældre er fra Dominica, som ligger 300 kilometer nord for Venezuelas kystlinje.

Det var i Canada, han begyndte at spille fodbold, men allerede som 19-årig skiftede han til ungarsk fodbold og har siden da spillet i Europa.

James har spillet 17 A-landskampe for Canada og scoret to mål i nationaldragten.

Manjrekar James

Født 5. august 1993 på Dominica. Opvokset i Canada

Familie: Mor Vernise James og far Averil James

Position: Midterforsvarer

Højde: 191 centimeter

Kontrakt med FCM til 31. december 2023

Klubkarriere:

North York Hearts-Azzuri (Canada) 2003-09

Sigma FC (Canada) 2009-12

Pécsi MFC (Ungarn) 2012-15

Diósgyöri VTK (Ungarn) 2015-16

Vasas Budapest (Ungarn) 2016-18

FC Midtjylland 2018-?

- Udlejet til FC Fredericia efteråret 2018

Landshold:

17 A-landskampe og 2 mål for Canada