Vildt Blue Fox-comeback: Var nede 1-4, men vandt i straffeslag

Blue Fox var nede i sækken mod Frederikshavn, men en udligning i sidste sekund tvang kampen i overtid og straffeslag

Udgivet:19. september 2023, 22.11

Læsetid:2 minutter

Mathias From gjorde det til 1-0 efter bare 59 sekunders spil. I tredje periode scorede han et eminent solomål og scorede også i den afgørende straffeslagskonkurrence. Foto: Henrik Ole Jensen

Thomas Damm
Journalist
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

ISHOCKEY Efter fire nederlag på stribe kom Herning Blue Fox tirsdag aften tilbage på vinderkurs, da det blev en sejr på 5-4 efter straffeslag ude mod Frederikshavn, der nu har tabt fire kampe på stribe.

Det lignede længe ellers en ny skuffelse for Blårævene. Frederikshavn førte 4-1 efter de to første perioder. Blandt andet scorede nordjyderne to gange, hvor de var i dobbelt powerplay og spillede fem mod tre.

Mathias From havde ellers givet sit hold en drømmestart med en scoring efter blot 59 sekunder af kampen, men hjemmeholdet kæmpede sig stærkt tilbage mod et udisciplineret Herning-mandskab, der slet ikke virkede til at være i gear.

Flot tredje periode

I de sidste 20 minutter skruede gæsterne dog gevaldigt op for tempoet og fysikken og fik skabt mange flere chancer.

Martin Eskildsen gjorde det til 2-4 efter et effektivt forecheck, som han selv deltog i. Mathias From scorede til 3-4 på sæsonens flotteste mål hidtil. I et powerplay hentede han pucken nede bag eget mål og driblede op gennem hele banen og udplacerede til sidst en ellers velspillende Tadeas Galansky i målet.

Herfra steg presset yderligere mod værternes mål, men det var først i bogstaveligt talt sidste sekund, at udligningen kom. Victor Cubars stod helt inde foran mål og kunne prikke en returpuck i nettet. Dommerne var ude at tjekke, at sirenen ikke havde lydt inden scoringen, og de godkendte målet. 4-4 i tiden 59.59 minutter!

Flotte redninger af 18-årig

I overtiden fik Blue Fox tilmed et powerplay, som ikke blev udnyttet, og så fik Frederikshavn til sidst et par store chancer, men 18-årige Valdemar Andersen - der afløste en sygdomsramt Mac Carruth i målet - kom op med en flot dobbeltredning.

Det fik kampen i straffeslag, hvor både Jesper Thörnberg og - selvfølgelig - Mathias From - scorede for Herning, mens Valdemar Andersen snuppede begge de nordjyske forsøg.

Dermed to tiltrængte point til Herning, mens Frederikshavn måtte sluge en ny skuffelse.

Herning spiller igen fredag hjemme mod Esbjerg, der til aften tabte 3-4 i Odense. Aalborg vandt hjemme 6-5 over Rungsted.

Indlæser debat