Rejseglad livsnyder med Goggomobil og godt humør fylder 75 år

28. juli 2021, 10.18

Kristen Knygberg kan torsdag fejre, at han runder 75 år. Der er kaffe på kanden på dagen, lyder det fra ham og hustruen. Foto: Privatfoto

75 Kristen Knygberg, Storåvej 12, Herning, er udlært snedker og startede i 1974 ved tømrermester Gunnar Smidt i Gjellerup. Det blev til 32 gode og lærerige år, inden Kristen Knygberg i 2006 gik på efterløn - nu skulle livet nydes.

For morgendagens fødselar er det at nyde livet ikke lig med at slappe på sofaen, nej den bliver brugt til at få en morfar efter at have arbejdet hele formiddagen, og så bliver den brugt om aftenen, når Herning Folkeblad er læst, for Kristen Knygberg er en person, der følger med i, hvad der sker, og han har holdt avisen i rigtig mange år.

Kristen Knygberg og to tidligere medarbejdere mødes stadig blandt andet til julefrokost i foreningen Smiths Venner. De har holdt sammen, siden de stoppede på arbejdet. Først ordnes verdenssituationen, så er der lidt godt at spise og drikke, og så runder de, hvad der er sket siden sidst. Når mødet er slut, kommer konerne og henter - nogle gange efter samtale med værtinden.

Kristen Knygberg er en trofast og stabil person, og han har været medlem af De Danske Forsvarsbrødre og Prinsens Livregiments Soldaterforening, siden han var soldat i 1967. Han er fanebærer nu med hustruen som hjælper, hvilket har givet mange fælles oplevelser. Han er stadig holdleder i trædrejning, går til stenhugning og har tømt containere for Røde Kors i snart 20 år.

Kristen Knygberg har været morfar i 22 år og svigerfar i 22 år. Parret Inger og Kristen Knygberg har boet sammen i 22 år og været gift i ni.

Børn og børnebørn

Der er fem børnebørn - en pige og fire drenge - i alderen 16-26 år. Da de var små, var der ofte pasning og overnatning og en masse hygge.

Både børn og svigerbørn har glæde af faderens store erfaring og har altid kunnet komme og spørge om råd og hjælp til hus og have, flytning, hundepasning, havearbejde, maling med mere. Kristen Knygberg ved godt, at de alle kan drille, når han kaster sig ud i det udenlandske sprog, men han kan klare sig med det og fingersprog selv i Kina og Thailand, så det må række.

At rejse er en af de ting, Kristen Knygberg forbinder med at nyde livet.

Kære naboer

For to år siden blev parrets store hus byttet ud med huset ved siden af - de dejlige, hjælpsomme naboer kunne ikke undværes. Men der er ikke plads til så meget i det nye hus, også selv om Kristen Knygberg har bygget til.

Da det nye hus manglede en del renovering, mere plads og mange kærlige og dygtige hænder, kunne de heldigvis hentes fra naboer, familie og venner.

Det skyldes måske, at Kristen Knygberg altid har været på pletten, når nogen har haft brug for hjælp. Naboerne ved, at hvis de lige mangler en skrue, et søm, eller noget træ, så går de til Kristen.

Den lille bil

Kristen Knygberg kører stadig i sin Goggomobil fra 1959 og glæder sig til mere normale tider, så parret igen kan komme til træf. For tiden bliver det mest til små ture i området.

I år har parret været på camping og en tur til Samsø, og Kristen Knygberg er god til at komme med ideer til steder, der skal besøges på turen.

Efter et års renovering af huset er det endelig tid til at slappe af. Hustruen glæder sig over mandens evner: Drivhus, kælder og et lækkert syrum er det blevet til. Noget driller, men der bliver altid fundet en løsning.

Kristen Knygberg er glad for at samle familie og venner til lidt god mad og drikke gerne krydret med sjov og spas.

Han glæder sig til at igen at kunne rejse og vil gerne på endnu en tur til Thailand og nyder landet, de flinke folk, maden, de små steder med rotter og det hele. Gerne i Hua Hin på parrets stamhotel.

Heller ikke på rejser bliver tiden brugt på standen - der skal opleves noget. Mens parret er væk passer - det de selv kalder - »Danmarks bedste naboer« på huset.

Kristen Knygberg er hjemme på sin fødselsdag, hvor der er kaffe på kanden.

Indlæser debat...