Nye datoer på jubilæum: Gallataffel, vagtskifte og jubilæumspressemøde

Udgivet:12. januar 2022, 08.08

Læsetid:1 minut

Den 14. januar har dronning Margrethe siddet på tronen i 50 år. Store dele af fejringen af jubilæet er dog udsat til september på grund af coronasituationen. (Arkivfoto). Tobias Schwarz/Ritzau Scanpix

/ Ritzau /

FEJRING En række af de planlagte fejringer af dronning Margrethes 50-årsregeringsjubilæum er tidligere blevet udsat, men nu er der sat nye datoer på: Fejringerne vil finde sted 10. og 11. september.

Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

De udsatte begivenheder tæller blandt andet dronningens jubilæumspressemøde og et gallataffel på Christiansborg. Også vagtskiftet på Amalienborg Slotsplads, hvor dronningen og den kongelige familie kommer ud på balkonen, er rykket til september.

Det bliver heller ikke muligt at møde fysisk frem ved Det Gule Palæ ved Amalienborg, som traditionen ved store begivenheder i kongehuset ellers foreskriver.

Også festligholdelse på Københavns Rådhus, en gallaforestilling på Det Kongelige Teaters Gamle Scene samt en festgudstjeneste i Københavns Domkirke bliver udsat.

Det endelige program vil blive offentliggjort senere på året.

Enkelte arrangementer på selve jubilæumsdagen 14. januar vil dog blive gennemført. Det gælder blandt andet statsrådet og en modtagelse i Folketinget. Også en kransenedlægning ved Frederik IX og dronning Ingrids grav ved Roskilde Domkirke bliver gennemført 14. januar.

På jubilæumsdagen deltager både kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Marie og dronningens to søstre prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie.

Fredag vil det også være muligt at sende en personlig lykønskning til dronningen på kongehusets hjemmeside. /ritzau/