Bred opbakning til Søren Gade som Folketingets formand

Folketingets store partier ser Venstre-profilen Søren Gade som en god kandidat til prestigefyldt post

Udgivet:12. november 2022, 14.01

Læsetid:2 minutter

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen støtter Søren Gade som ny formand for Folketinget. Foto: Henrik Ole Jensen

5 måneder siden

POLITIK Både Socialdemokratiet, Moderaterne, Radikale Venstre og Nye Borgerlige støtter Venstre-politikeren Søren Gade som ny formand for Folketinget. Dermed er der bred opbakning til den vestjyske politiker.

Lørdag indstillede Venstre Søren Gade til posten, og hurtigt blev det bakket op af S-formand Mette Frederiksen på Facebook.

- Venstre indstiller Søren Gade som ny formand for Folketinget. Det, synes jeg, er en rigtig god idé, skriver den fungerende statsminister.

Han evner at samle i stedet for at splitte, mener hun.

Og den udmelding er Søren Gade glad for:

- Jeg havde faktisk ikke i min vildeste fantasi forestillet mig det. Jeg havde egentlig forventet flere kandidater fra andre partier, men jeg har stor respekt for, at de nu støtter min indstilling - det er en stor ære, siger han til Folkebladet.

Læs også
<span>Søren Gade om at være i spil som Folketingets formand:</span> Stolt over indstillingen <span>Søren Gade om at være i spil som Folketingets formand:</span> Stolt over indstillingen
Læs også:
Søren Gade om at være i spil som Folketingets formand: Stolt over indstillingen

Nyder stor tillid

Lørdag kom det frem, at Venstre har indstillet Søren Gade til posten som Folketingets formand. I en pressemeddelelse satte Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, følgende ord på indstillingen:

- Søren har alle de kvaliteter, som det kræver at besidde den vigtige post. Han nyder stor tillid i Folketinget og er en af de mest erfarne medlemmer. Vi mener dermed, at vi stiller med en dygtig kandidat, som kan samle Folketinget.

Ved det netop afholdte folketingsvalg fik Søren Gade med 3886 personlige stemmer flest af alle kandidater i Herning Kommune - foran Mogens Jensen (S) og Kenneth Mikkelsen på de efterfølgende pladser.

Han endte såmænd på en 10. plads i hele landet med samlet 17.998 stemmer i Vestjyllands Storkreds.

Søren Gade har tidligere til Herning Folkeblad udtalt, at den store opbakning i Herning betyder, at han nok skal have byen i tankerne, når han kommer på på tinge.

- Jeg er jo ikke helt ukendt i Herning. Jeg kommer der tit, og synes det er en venlig by - hvis herningenserne kun havde set mig i valgkampen og aldrig inden det, havde de nok ikke stemt på mig. Jeg har haft en del med byen at gøre, mens jeg arbejdede i det private erhvervsliv, hvor jeg også har følt en stor opbakning. Jeg vil sørge for at gøre noget godt for Herning og Hernings erhvervsliv, sagde han efter valget.

Læs også
<span>Søren Gade fik flest stemmer af alle i Herning:</span> Han ærgrer sig på partikollegers vegne - og vil kæmpe Hernings sag <span>Søren Gade fik flest stemmer af alle i Herning:</span> Han ærgrer sig på partikollegers vegne - og vil kæmpe Hernings sag
Læs også:
Søren Gade fik flest stemmer af alle i Herning: Han ærgrer sig på partikollegers vegne - og vil kæmpe Hernings sag