Boligejere kan spare flere tusinde kroner om året: Verdo på vej med billigere varme

Energikoncernen Verdo er på vej med en markant nedsættelse af varmeprisen i Herning

Udgivet:03. maj 2023, 10.19

Læsetid:1 minut

Der er godt nyt til Verdos varmekunder i Herning. Foto: Henrik Ole Jensen

5 måneder siden

HERNING Efter et år med støt stigende energipriser er der nu godt nyt til boligejerne i Herning. Verdo genberegner løbende varmepriserne for at sikre, at de beløb, som varmeforbrugerne betaler aconto, matcher de reelle udgifter til varmen, og denne gang peger pilen i den rigtige retning. Det oplyser energikoncernen i en pressemeddelelse.

For et såkaldt »standardhus«, der er Energistyrelsens definition på et hus med et årsforbrug på 18.100 kilowatt, falder prisen fra 17.959 kroner til 13.900 kroner om året inklusiv moms.

Der bliver med andre ord tale om en prisnedsættelse på 4059 kroner om året.

Sidste efterår hed det ellers, at prisen ville stige fra 10.780 kroner i 2022 til de 17.959 kroner i 2023, men det var før, at energipriserne begyndte at falde igen.

Faldende priser på olie og gas

Det er især de faldende priser på olie og gas på det globale energimarked, der nu slår igennem lokalt, forklarer Jesper Møller Larsen, der er divisionsdirektør for Energi & Forsyning hos Verdo.

- Herningværket står over for en ekstraordinær nedlukning på grund af vedligehold. Derfor er vi i den særlige situation, at vi i tre måneder hen over sommeren skal producere varmen fra vores reservelastcentraler, som bruger den dyre olie og naturgas. Nu er priserne imidlertid faldet, og det er den prisnedsættelse, vi nu kan sende videre til boligejerne i Herning, siger Jesper Møller Larsen i pressemeddelelsen.

Heraf fremgår det blandt andet, at gasprisen er faldet med 87 procent de seneste otte måneder.

Prisnedsættelsen gælder for alle i Herning med virkning per 1. juni og vil fremgå af fakturaen for tredje kvartal, der sendes ud i juli med forfaldsdato 1. august.

Verdo forsyner samlet mere end 75.000 kunder med varme - heraf omkring 38.000 i Herning.