Bankfusion: 1003 underskrifter mod Herning

Der er indsamlet godt 1000 underskrifter mod en flytning af Vestjysk Banks hovedkontor fra Lemvig til Herning

11. januar 2021, 17.32

Jan Ulsø Madsen er direktør i Vestjysk Bank. Foto: Pressefoto

HERNING/LEMVIG 1003 personer har skrevet under på en protest mod, at Vestjysk Bank flytter sit hovedsæde fra Lemvig til Herning i forbindelse med den planlagte fusion med Den Jyske Sparekasse.

Det skriver Folkebladet Lemvig.

Børge Madsen har taget initiativet for at synliggøre, at mange ønsker et fortsat bankhovedkvarter i fjordbyen.

- Vestjysk Bank er en magtfaktor i Lemvig og Vestjylland, så derfor skal den ikke flytte hovedsæde, men blive, hvor den er, sagde Børge Madsen til bankdirektør Jan Ulsø Madsen.

Forhandlet

Direktøren sagde til underskrifts-indsamlingens bagmand, at Vestjysk Bank har fået de fleste af »sine« ting med i forbindelse med fusionen med Den Jyske Sparekasse i Grindsted, og derfor kunne sparekassen med god ret have ment, at hovedsædet skulle ligge der.

- Det blev så forhandlet, og vi enedes om Herning, så vi kunne bevare de dygtige medarbejdere fra begge parter, sagde direktør Jan Ulsø Madsen.

Direktøren tager de 1003 underskrifter med til den kommende, virtuelle generalforsamling, hvor fusionen skal godkendes, men han ved ikke, hvilken rolle, de får. Jan Ulsø Madsen havde dog et løfte til Børge Madsen: De mødes igen om to år.

- Så kan du afgøre, om jeg har levet op til mine løfter om, at Vestjysk Bank fortsat vil være et lokalt pengeinstitut i Lemvig. Det er bedre med beviser frem for de fine ord, jeg kan sige nu, sagde Jan Ulsø Madsen ifølge Folkebladet Lemvig.