Nej, nej, nej: Vildt comeback af HCM - men tabte alligevel i Fredericia

HC Midtjylland kom flot tilbage i anden halvleg, men bundholdet manglede mod og koldblodighed i de sidste dramatiske minutter

Udgivet:04. februar 2023, 16.12

Læsetid:2 minutter

Mathias Nikolajsen og HCM løb ind i en skuffelse i Fredericia. Foto: Henrik Ole Jensen

Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Sportsjournalist på Herning Folkeblad siden 1999. Det er helt tilbage til dengang, FC Midtjylland blev stiftet. Udover fodbold skriver jeg primært om håndbold - men også alt muligt andet. Tip mig gerne med en god historie.
Se flere artikler af Kenneth Kristiansen

1 måned siden

HÅNDBOLD HC Midtjylland leverede det vilde comeback i anden halvleg af lørdagens udekamp mod Fredericia HK.

Men forløsningen udeblev, for i de sidste, afgørende minutter manglede HCM-spillerne modet til at turde afgøre kampen. Der blev tøvet i de afgørende situationer, mens Fredericia i den anden ende havde den koldblodighed, som gæsterne manglede.

Med fem minutter tilbage af kampen var HCM ellers kommet foran 26-25, da Rasmus Graffe scorede i et tomt mål. Fredericia var foran med seks mål tidligere i halvlegen.

Men så kom fejlene. Nerverne. Bundholdet har prøvet lige ved og næsten-situationen lidt for mange gange uden gevinst.

Ellers vildt velspillende Magnus Møland fik et rødt kort, og Rasmus Graffe forærede bolden til en modstander i slutfasen. Og så var pointene væk.

Læs også
<span>Fik rødt kort netop, da HCM var kommet på sejrskurs:</span> Det er selvfølgelig dårlig timing <span>Fik rødt kort netop, da HCM var kommet på sejrskurs:</span> Det er selvfølgelig dårlig timing
Læs også:
Fik rødt kort netop, da HCM var kommet på sejrskurs: Det er selvfølgelig dårlig timing

To gange comeback

Hos HCM var både Jeppe Krogh Ejlersen og Rasmus Graffe tilbage efter lange skadespauser.

Graffe indgik med det samme i bagkæden, mens Jeppe Krogh kom ind mod slutningen af første halvleg. Og måske ikke overraskende for HCM-kendere, så fik stregkrigeren en to minutters udvisning kort efter ...

Gæsterne indledte opgøret med masser af den optimisme i spillet, der også var synlig i sejren over Sønderjyske før jul. Mathias Nikolajsen begyndte fornemt og scorede sit holds tre første mål, og HCM var i det hele taget helt og aldeles med i den velbesøgte arena, hvor det emmede af god håndboldstemning.

Fra HCM-føring på 5-4 tippede kampen dog efterhånden over til hjemmeholdets fordel. Fredericia var ganske enkelt mere effektive, for HCM’erne kom til lige så mange chancer - men for mange blev brændt på velspillende Thorsten Fries i hjemmeholdets mål.

Frem mod pausen trak Fredericia lidt fra og kunne gå til pausen foran med fire, 15-11.

I anden halvleg øgede hjemmeholdet yderligere, men HCM viste, at der er kommet ny selvtillid ind på holdet efter sejren over Sønderjyske før jul. Herning-mandskabet kæmpede sig flot tilbage, men i sidste ende slap selvtilliden op, og det blev alligevel ikke til nogen gevinst.

Topscorer for HC Midtjylland i kampen blev Frederik Sass med fem mål.

Læs også
<span>Hårdt comeback for HCM-profil:</span> Skuffet over at være bødlen til sidst <span>Hårdt comeback for HCM-profil:</span> Skuffet over at være bødlen til sidst
Læs også:
Hårdt comeback for HCM-profil: Skuffet over at være bødlen til sidst

Redning kom længere væk

Med nederlaget kom HCM's redning endnu længere væk. Nærmeste konkurrent i bunden, Nordsjælland, vandt lørdag over Skanderborg-Aarhus og er nu ni point foran HCM. Nærmeste hold er nu i stedet Lemvig-Thyborøn, som HC Midtjylland har otte point op til - med syv spillerunder tilbage.

HC Midtjyllands næste kamp er på næste lørdag, hvor topholdet Aalborg Håndbold gæster Klink & Jensen Arena i Sportscenter Herning.

Indlæser debat