Europæisk dukkert: HIH tabte rodet affære i Paris

Herning-Ikast Håndbold led et tilbageslag i European League med et nederlag på udebane mod Paris 92

16. januar 2021, 19.33

Ingvild Bakkerud scorede fem mål og blev delt midtjysk topscorer, da Herning-Ikast tabte 23-26 på udebane mod Paris 92. Foto: Flemming Hansen (Arkiv)

HÅNDBOLD Det nederlag vil ærgre HIH-spillerne.

Trods en god start tabte Herning-Ikast Håndbold lørdagens udekamp mod Paris 92 i EHF European League 23-26 efter fransk pauseføring på 14-12.

HIH’erne viste i glimt, at holdet råder over et højere spillemæssigt niveau end det franske mandskab. Men for mange fejl og dårlige beslutninger på bolden blev kostbare i den sidste ende.

De midtjyske kvinder var foran 4-1, 8-6 og 10-8. Forsvaret stod godt, og bagkæden var skarp i de første 20 minutter. Men så dalede niveauet hos HIH’erne, og Paris 92 vandt halvlegens sidste ni minutter med 6-2 og gik til pausen med en tomålsføring.

Det lykkedes aldrig at genfinde de gode takter ret længe ad gangen i anden halvleg, som de franske kvinder førte hele vejen.

Den danske playmaker Nadia Offendal var en fremtrædende aktør hos Paris 92. Hun blev værternes topscorer med syv træffere - heraf fire på straffekast.

Nederlaget betyder, at HIH må overlade førstepladsen i puljen til Paris 92. Det franske hold har maksimumpoint efter to runder af EHF European League. HIH har to point. Det samme har ungarske Vaci NKSE, som tidligere i dag vandt 33-29 på udebane mod gruppens fjerde hold, russiske HC Zvezda Zvenigorod, der endnu ikke har fået point.

I næste runde af European League spiller Herning-Ikast på udebane mod ungarske Vaci NKSE. Det er lørdag i næste uge.

Inden da venter der en nøglekamp i Bambusa Kvindeligaen. HIH tager på onsdag imod København Håndbold, der ligger ét point foran Ikast-mandskabet på den vigtige fjerdeplads i tabellen.