Venstre løber fra løfter om velfærd til kommunerne

Udgivet:13. oktober 2021, 12.33

Læsetid:1 minut

Mogens Jensen og Tommy Tønning. Foto: PR-foto

Af Tommy Tønning medlem af Herning byråd og borgmesterkandidat for Socialdemokratiet og Mogens Jensen. medlem af Folketinget og næstformand i Socialdemokratiet

VELFÆRDSAFTALE I forbindelse med Folketingets åbningsdebat for nylig blev det helt klart, at Jakob Ellemann Jensen løber fra Venstres tidligere løfte om at garantere den nødvendige økonomi for kommuner og regioner til plejehjem, skoler, børnehaver og sygehuse, når for eksempel antallet af børn og ældre stiger.

Det lovede Venstre ellers forud for sidste folketingsvalg, og det er det, Socialdemokratiet ønsker at gennemføre i den nye velfærdslov, som vi snart fremsætter i Folketinget.

Velfærdsloven sikrer nemlig, at der afsættes de nødvendige penge til kommunerne til velfærd, så det blandt andet følger antallet af børn og ældre.

Sådan var det ikke under Venstres regering, hvor kommunerne, herunder Herning Kommune, måtte gennemføre store besparelser på velfærd, fordi bevillingerne ikke fulgte med udgiftsstigningerne.

Og nu har Venstre så tilkendegivet, at de ikke vil stemme for velfærdsloven.

Det betyder konkret, at en stemme på Venstre vil betyde usikkerhed om kommunernes økonomi i fremtiden og kunne betyde flere nedskæringer.

Venstre siger selv, at de ikke vil stemme for, fordi pengene skal være der først. Men pengene er der jo. Det har vi sørget for i den store velfærdsaftale som Venstre selv har indgået.

Derfor dækker Jakob Ellemann’s undskyldning bare over, at Venstre hellere vil bruge nogle af pengene på skattelettelser i stedet for børnehaver, skoler og plejehjem.

Derfor er en stemme på Socialdemokratiet til kommunalvalget et klart signal om, at man som borger bakker op om, at kvaliteten af ældreplejen, undervisningen og sundhedsbehandlingen ikke sænkes, fordi befolkningstallet stiger - også i Herning Kommune.

Mere interessant læsning

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere