Vildbjergenser skal for retten i september

En 44-årig mand, der har været ansat ved Forsvarets Ejendomsstyrelse og bor i Vildbjerg, er sammen med fire andre mænd tiltalt for at have modtaget bestikkelse

8. januar 2020, 12.04

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

VILDBJERG Retssagen, hvor en 44-årig mand fra Vildbjerg er blandt de fem tiltalte i en stor bestikkelsessag i Forsvarets Ejendomsstyrelse, er nu blevet berammet: Retssagen, der omfatter mere end 450 forhold, begynder 10. september 2020 ved Retten i Viborg.

Der er afsat 20 retsdage til sagen, og der forventes afsagt dom 26. november.

Bøgehæk og smedejernslåger

I december kom det frem, at sagen indeholder anklager om bestikkelse for op mod 1,8 millioner kroner, hvor to nu tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse har modtaget varer til privat brug på baggrund af deres arbejde ved styrelsen.

Den ene af de to mænd er tiltalt for at have modtaget over 1,7 millioner kroner i bestikkelse, mens manden fra Vildbjerg skal have modtaget varer for godt 35.000 kroner. Ifølge anklageskriftet fik han leveret smedejernslåger og bøgehæk, som et stort dansk entreprenørfirma har leveret.

Manden fra Vildbjerg var ansat i Ejendomsstyrelsen med ansvar for at godkende tilbud fra entreprenører og håndværkere.

Sagen går tilbage til 2016.

Ud over et krav om en straf for at modtage bestikkelse vil anklagemyndigheden også bede byretten om at konfiskere bøgehækken og smedejernslågerne.

De øvrige fire tiltalte i bestikkelsessagen kommer fra Skals og Aarhus-området.