Røverisag fra Sørvad: Dommere ekstra streng ved røvere

To unge mænd dømt for røveri mod Dagli’Brugsen i Sørvad. Den ene fik strengere straf end anklageren egentlig ønskede

31. maj 2021, 13.10

Røveriet mod Dagli’Brugsen i Sørvad blev begået for knap to år siden, men først efter et års tid blev de to nu dømte mænd sigtet for røveriet. Foto: Henrik Lind Jørgensen

SØRVAD En 20-årig mand har fået ni måneders fængsel for et røveri begået mod Dagli’Brugsen i Sørvad for snart to år siden. Hans kammerat på 19 år fik en dom på ét års fængsel, men med i den straf er også en række andre forhold.

De to mænd blev dømt for at have røvet brugsen i forening. Den ældste af dem udførte røveriet, mens den 19-årige holdt i en flugtbil lidt derfra.

Anklageren havde faktisk kun ønsket en såkaldt tillægsstraf på seks måneders fængsel til den 20-årige, som allerede sidder inde på grund af andre forhold, men de tre dommere anført af retsformand Morten Lange, overgik anklagerens påstand og gav den 20-årige ni måneders fængsel.

Skærpende

- Der er mange skærpende omstændigheder i det. Det er planlagt, der var en flugtbil, du er maskeret, og du har en pistol, der har en skræmmevirkning, sagde Morten Lange til den dømte mand på 20 år.

- Du stikker noget, der ligner en pistol op i hovedet på den forurettede, og derfor går retten over anklagemyndighedens strafpåstand, sagde Morten Lange til manden.

Det var den 20-årige, der begik røveriet i midten af juli 2019, hvor han forsøgte at få en rengøringsassistent til at udlevere en nøgle til kassen. Rengøringsassistenten havde ingen nøgle, og derfor nøjedes den maskerede mand med at snuppe nogle pakker tobak fra et skab bag kassen. Tre pakker smed han fra sig i butikkens vindfang, og derfor blev han - og den 19-årige - kun dømt for røveriforsøg.

De to mænd har begge en tilknytning til Vildbjerg-området.

Læs mere
20-årig mand i retten for røveri i Dagli’Brugsen: Smed byttet i frustration
+Abonnement

Hjalp kammerat

Den 20-årige har forklaret, at han ville hjælpe en kammerat med at skaffe penge, men i retten ville han ikke utvetydigt afsløre, hvem denne kammerat er. Politiets efterforskning rettede dog opmærksomheden mod den 19-årige, som altså er dømt for medvirken.

Efter røveriet i Sørvad for to år siden, har begge de dømte fået andre straffe, og i forhold til den 19-årige er de taget med i betragtning ved udmålingen af de aktuelle straffe. Han får også rabat i forhold til en stribe andre lovovertrædelser, han blev dømt for samtidig med røveriet.

Den 20-årige, som altså ikke fik rabat - men tværtimod en skærpet straf af byretten - vil tænke over, hvorvidt han tager mod dommen. Den 19-årige anker til landsretten.

Indlæser debat...