Spænding til det sidste: HC Midtjylland vandt tidlig nøglekamp i arenaen

HCM fik to vigtige point med en sejr på 30-28 hjemme over en anden af topbejlerne, Ajax København

12. september 2021, 15.49

HCM'erne kunne juble efter kampen. Foto: Jørn Deleuran

HÅNDBOLD Efter det skuffende nederlag på udebane mod Grindsted i sæsonpremieren i 1. division i sidste weekend, var ambitiøse HC Midtjylland presset til sejr i søndagens hjemmekamp mod en af de andre bejlere til oprykning, Ajax København.

Og det lykkedes for HCM at vinde en tæt kamp i den nye arena i Sportscenter Herning med 30-28.

Dermed er HCM, der går direkte efter oprykningen til ligaen, på tavlen i årets turnering.

Nervøs begyndelse

Hjemmeholdet fik en nervøs og rodet begyndelse på kampen, og første scoring kom først efter næsten fem minutters spil, til udligning 1-1.

Men hvis det var nerverne, der spillede spillerne et puds, blev de hurtigt rystet af. HCM var generelt i teten i første halvleg med et enkelt eller to mål, og godt halvvejs sendte Kasper Kvist fra venstrefløjen HC Midtjylland i front med tre, 12-9.

Gæsterne hang dog på, selvom HCM så ud til at have styr på Ajax-mandskabets nok største profil, Rasmus Graffe. Hos hjemmeholdet udmærkede stregen Kasper Didriksen sig før pausen med fem scoringer på lige så mange forsøg, men alligevel var stillingen helt lige, 15-15, ved halvtid.

Læs også
Efter bøvlet opstart: Ny HCM-playmaker fik central rolle
Abonnement

Først afgjort til sidst

HC Midtjylland kom stærkt ud til anden halvleg, anført af blandt andre vævre Mikkel Madsen, der var god til at bryde igennem gæsternes forsvar. Men igen formåede Ajax København at holde fast på måltavlen, hver gang det ellers lugtede af, at HCM kunne trække lidt fra.

Derfor var det først i slutfasen, at den tætte dyst blev afgjort. HCM’s nytilkomne playmaker, Mathias Nikolajsen, tog masser af ansvar i de sidste minutter, hvor også Mikkel Madsen og Jeppe Krogh imponerede.

HCM kom foran med to mål halvandet minut før tid, og målmand Nikolaj Mortensen hev en vigtig redning ud af ærmet på Ajax-fløjen Magnus Plant med et minuts tid tilbage.

Og da Kasper Fruerlund, der fik comeback efter en skadespause, scorede til 30-27 10 sekunder før tid, var det endegyldigt afgjort. Også selvom Ajax reducerede på straffe til allersidst.

Topscorere for HC Midtjylland blev Mikkel Madsen, Kasper Didriksen og Kasper Kvist med hver fem scoringer.

Læs også
Superstemning i den nye arena: HCM’ere hylder tilskuernes opbakning efter vigtig sejr
Abonnement

Indlæser debat...