Nekrolog: Hun forvandlede hedejord til frodige jordbærmarker

25. marts 2021, 11.48

Inge Østerlund Jensen. Foto: Privatfoto

NEKROLOG Inge Østerlund Jensen, Kastanjevej i Sunds er død 91 år gammel.

Gennem mange år var hun kendt på egnen som »jordbær-Inge« på grund af de frodige marker fyldt af pluk-selv-bær, hun og ægtemanden, Evald Østerlund Jensen, drev gennem 25 år på Krusbjergvej i Lindå ved Sunds.

Inge Østerlund Jensen stammede fra Års i Nordjylland og kom til det midtjyske i forbindelse med giftemålet i 1965. Samme år overtog det unge par ejendommen ved Sunds og arbejdede hårdt på at forvandle hedejorden til brugbare marker.

Det blev her blandt andet Inge Østerlund Jensens opgave at passe og pleje jordbærmarkerne ved siden af arbejdet omkring hjemmet med mand og de tre børn.

Hun holdt meget af arbejdet i jordbærmarkerne og kunne glæde sig over, at folk kom fra både nær og fjern for enten at købe nyplukkede bær eller selv at gå ud mellem rækkerne og plukke.

I 1988 blev Inge Østerlund Jensen enke og to år senere besluttede hun sig for at sælge gården til sin yngste søn, Christian Østerlund Jensen.

Herefter flyttede Inge Østerlund Jensen i hus på Kvalsholmvej i Sunds. Også her fik hendes grønne fingre haven til at lyse op med alverdens farverige blomster.

En stor omgangskreds

Naboerne mærkede Inge Østerlund Jensens tilstedeværelse som et rigtigt festmenneske, der blandt andet var god til at tage initiativ til og at arrangere vejfester.

Men efter 10 år blev hus og have for store arbejdsopgaver, og Inge Østerlund Jensen kunne i stedet som den allerførste beboer flytte ind i Fællesbos nyopførte lejligheder på Kastanjevej, hvor hun boede til sin død.

Hvorend Inge Østerlund Jensen var, blev hun bemærket som en dame med meninger og som fortaler for at »tingene skulle være i orden«.

Hun havde samtidig andres respekt, fordi hun overordnet gik mere op i, hvordan andre havde det end i sit eget.

Hun havde gennem årene samlet sig en stor omgangskreds, holdt blandt andet meget af at opleve verden gennem busrejser og de senere år var hun aktiv i centret ved plejehjemmet Søglimt.

Desuden var hun livet igennem en flittig og kreativ kvinde, der altid havde et strikketøj, hæklearbejde, broderi eller andet i hænderne, når hun ikke arbejdede.

Samtidig betød familien alt - de tre børn og børnebørnene, som hun var flittig og god til at passe. I de senere år havde hun også glæden ved at se familien udvidet med oldebørn.

-SEJER

Indlæser debat...