Italiensk klarinettist: Det er ikke svært at kalde Herning »hjem«

Den italienske klarinettist Tommaso Lonquich har været i Herning i syv år - han trives

15. november 2018, 16.59

Tommaso Lonquich får hjælp af pianisten Martin Qvist Hansen i aften. På mandag kan de opleves i Holstebro. Foto: henrik ole jensen

Klassisk I aften kan man på Højskolen Skærgården opleve en af Ensemble MidtVests musikerportrætter, når klarinettisten Tommaso Lonquich inviterer inden for i sit musikalske univers og krydrer aftenen med personlige fortællinger og anekdoter om musikken.

- De kommende koncerter er en idé, der har været i ensemblet i årevis, hvor publikum kan lære mere om den enkelte musiker i et portræt. Hver gang det sker, er det noget helt nyt. I mit tilfælde er der så meget, jeg elsker, så det er svært at vælge.

- Noget musik er 400 år gammelt, og noget er skrevet for 10 år siden. Der er mange forskellige stemninger og lande, så jeg prøver at overføre min begejstring til publikum, siger Tommaso Lonquich, der ikke har en decideret yndlingskomponist.

- Der er for mange dygtige komponister, så jeg kan ikke vælge ... Men lige nu er det barok, så jeg vælger to komponister: Bach og den knap så kendte Rameau, der er en helt anden verden.

Imperia i Italien...