Det første år skal fejres

9. oktober 2019, 12.07

For godt et år siden holdt kvartetten her informationsmøde om deres tanker om det gamle sygehus og vandrerhjemmet. Det er fra venstre Lotte Stoltenborg, Ilse Christensen, Anja Norn og Dina Blomstrand. Mødet blev holdt i Pakhuset, der i dag er indrettet som midlertidigt bibliotek, mens initiativtagerne er hædret som årets branditter. Søndag 13. er der åbent hus. Foto: Tom Laursen

BRANDE Søndag 13. oktober markeres etårs-dagen for overtagelse af det gamle sygehus og vandrerhjem - nu kaldet Dok Arends. Over middag åbnes dørene, og senere på eftermiddagen kan man opleve Arne Ørtved med »Lykke Per«, og så er der fødselsdagskringle, kaffe og te på vandrerhjemmet.

Der er sket en hel del, siden den feminine arbejdsgruppe bød ind på de gamle bygninger og begyndte forberedelserne til det, som de kaldte Brandes Dagligstue.

Det var Lotte Stoltenborg, Ilse Christensen, Dina Blomstrand og Anja Norn.

De fire lejligheder på første sal er renoveret med nye køkkener, maling, ny gulvbelægning. Der er rift om lejlighederne - eller værelserne, for de fleste er nemlig udlejet som værelser. To personer har hver sit værelse og deles om køkken og toilet. Der er installeret vaskemaskine og tørretumbler.

I stueetagen er der også fire lejligheder. De er også udlejet, men endnu ikke renoveret. Det er her, der er planer om at etablere Brandes Dagligstue.

Syv trin nede i underste etage er der sammenlagt tre rum til et stort mødelokale. Her er plads til omkring 50 mennesker.

Krearummet er også sammenlagt af to lokaler.

Det betyder, at der nu er syv mødelokaler samt et fælleskøkken, som også er renoveret med ny gulvbelægning, opvaskemaskine, elkomfur og køleskab med lille fryser. Der er indsat nye køkkenelementer.

Projektet har netop modtaget tilsagn fra Ege Tæpper Fonden om 200 kvadratmeter tæpper monteret samt en pengegave på 63.500 kroner til indkøb af nye vinduer og terrassedøre.